Stiri

Mercedes testeaza limuzina S-Class autonoma in SUA

De 22 ianuarie 2018No Comments
; ; ; ; ; ;

Mercedes-Benz testeaza in Statele Unite ale Americii un vehicul S-Class cu functii extinse de condus autonom. Mercedes foloseste traficul real, cu consimtamantul autoritatilor locale din zona orasului Los Angeles, concentrandu-si testul pe recunoasterea autobuzelor scolare, marcajelor de drum si semnelor rutiere pentru limitele de viteza.

Una dintre temele principale ale testelor autonome conduse de Mercedes in zona metropolitana Los Angeles o reprezinta marcajele speciale din buline reflectorizante care au inlocuit pe multe dintre drumurile americane marcajele traditionale care delimiteaza in mod normal benzile de rulare. Pentru sistemele de radar si senzorii vehiculelor autonome si semi-autonome, aceste asa-zise buline reprezinta o provocare deosebita. Mercedes-Benz S-Classe are rolul de a testa sistemele Active Lane Keeping Assist si Active Steering Assist si comportamentul lor in legatura cu aceste marcaje noi.

Cum si semnele de circulatie difera de la o tara la alta, Mercedes doreste sa testeze comportamentul functiilor autonome in relatie cu sistemul American de avertizare a limitelor de viteze. De asemenea, comportamentul masinilor autonome in relatie cu autobuzele scolare, vehicule frecvente pe drumurile din SUA, este esential pentru Mercedes.

In America, legislatia rutiera prevede ca masinile aflate in vecinatatea imediata unui autobuz scolar au obligatia de a opri imediat ce soferul autobuzului opreste si porneste avariile. In aceste conditii, masinile autonome trebuie sa invete sa recunoasca masinile speciale de celelalte din trafic si sa se comporte in functie de legislatia prevazuta pentru fiecare. Prezenta modelului S-Class autonom in SUA face parte din programul Intelligent World Drive, in care limuzina germana prevazuta cu functii autonome de condus a testat conditiile diferite de drum si legislatie de pe 5 continente.

Share

Leave a Reply

nine + 9 =