Stiri

Mexicul va depasi Canada si Japonia la exportul de masini in SUA

De 4 februarie 2014No Comments

Japonia este din anii ’70 al doilea exportator in SUA, insa aceasta situatie este pe cale sa se schimbe in 2014, cand Mexic va depasi la numarul de exporturi pe piata nord-americana economia nipona.

Japonia introduce anual pe piata din State un numar de 1,5 milioane de masini. Mexic va introduce in 2014 circa 1,9 milioane de masini.  IHS Automotive a facut aceasta estimare, sustinand ca in acest fel Mexicul va depasi si exportatorul numarul 1, Canada.

Datorita tarifelor minime impuse de North American Free Trade Agreement (NAFTA) pentru importul de masini din Mexic, multi jucatori de pe piata auto si-au deschis fabrici in tara central-americana, scopul fiind sa le vanda in SUA. Iar acest trend continua, inca 3 fabrici auto vor fi deschise de Nissan, Honda si Mazda in urmatoarele patru luni.

In urmatorii ani, noile fabrici vor mari capacitatea de productie a industriei auto din Mexic cu 600.000 unitati.  Producatorii niponi au deschis, in ultimii ani, fabrici auto in SUA si Canada, iar acest lucru a condus la scaderea exporturilor catre SUA via Japonia. Intre timp, Mexicul este un El Dorado auto, avand in vedere si costurile mici cu forta de munca sau facilitatile oferite la exportul in SUA. 

Share

Leave a Reply

3 × 4 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373