ElectricHighlight

MG-ul electric Marvel-R vine in Europa in aceasta luna

De 8 octombrie 2021octombrie 15th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Parte a grupului SAIC, marca MG s-a dedicat vehiculelor electrice, beneficiind de baza tehnica solida a proprietarului sau chinez. Cel mai mare si luxos model MG, denumit Marvel-R, va fi lansat in Europa in aceasta luna, cu un pret de lista pentru versiunea de baza de 39.990 euro si 47.990 euro in cazul varfului de gama AWD. Cu o lungime de 4.674 mm, inaltime de 1.613 mm si ampatament de 2.804 mm, Marvel-R este apropiat dimensional de Skoda Enyaq iV, dar poate intra in concurenta directa si cu modele precum Nissan Leaf si Kia e-Niro.

Exteriorul se remarca prin lipsa completa a calandrului, baghetele LED ce unesc farurile si stopurile, bara de protectia fata decupata agresiv, in genul lui Citroen C4 si profilul nervurat, cu manere escamotabile si prize de aer pe aripile fata. Volumul dedicat bagajelor nu este spectaculos, de 357 litri, la care se adauga insa si 150 de litri in portbagajul din fata, in cazul modelelor 2WD.

Vor fi trei versiuni de echipare, Comfort, Luxury si Performance, primele doua fiind cu tractiune spate, 180 CP, 410 Nm si autonomie de 402 km. Varful de gama are un motor electric in plus, la puntea fata, pentru a oferi tractiune integrala, 288 CP, 665 Nm si 370 km autonomie. Exista o singura bateria in gama, cu capacitate de 70 kWh. Modelele 2WD accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,9 secunde, iar AWD-ul in doar 4,9 secunde, viteza maxima de 200 km/h fiind comuna.

Habitaclul este dominat de display-ul central, de tip portret, de 19,4 inci, cu sistem dezvoltat impreuna cu Google, ceea ce inseamna ca soferul are acces la informatii despre trafic in timp real, locuri de parcare disponibile, prognoza meteo sau streaming audio. Exista si asistent vocal, ce raspunde la apelativul “Hi MG” si poate executa diverse comenzi, precum gasirea unui post radio, apelarea unui contact din agenda telefonului sau deschiderea trapei electrice.
MG Marvel-R va fi disponibil pe pietele mari ale Europei, mai putin UK, in vreme ce Romania nu se afla pe lista de reprezentante oficiale ale marcii.

Share