HighlightStiri

Michelin e-Primacy aduce economii de 0,21 l/100 km

De 7 noiembrie 2020noiembrie 9th, 2020No Comments

Michelin a prezentat e-Primacy, prima sa anvelopa eco-responsabila pentru proiectarea careia s-a tinut cont de impactul pe care o anvelopa il are asupra mediului pe durata ei de viata. e-Primacy ofera cea mai eficienta performanta din categoria sa in ceea ce priveste rezistenta la rulare, fiind astfel mai ecologica si mai accesibila, dar in acelasi timp indeplinind toate criteriile legate de siguranta, aderenta si durabilitate. In plus, Michelin e-Primacy a fost proiectata sa fie neutra din punct de vedere al emisiilor de CO2 pe tot parcursul fazelor de productie, de la extractia materiilor prime pana la transportul anvelopelor. 

Cifrele pe care le aduce noua anvelopa Michelin sunt spectaculoase, iar pentru soferi aceasta inseamna 0,21 litri economisiti la 100 km si 80 de euro economii de costuri dupa 35.000 km. Michelin e-Primacy aduce o scadere cu 27% a rezistentei la rulare comparativ cu produsele din categoria sa.

Pe durata sa de viata, noua anvelopa contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 174 kg, corespunzand emisiilor de generate de un vehicul care parcurge mai mult de 1.600 km, iar pentru o masina electrica ofera o crestere cu 7% a autonomiei sau aproximativ 30 km in cazul unui vehicul cu o autonomie de 400 km, comparativ cu alte anvelope din aceeasi categorie.

Disponibila din primavara anului 2021 in 56 de dimensiuni, de la 15 pana la 20 de inci, anvelopa Michelin e-Primacy se poate monta pe cele mai populare autovehicule cu combustie interna si electrice de pe piata.

Share