Stiri

Michelin High Performance: de la masini de curse la masini de sosea

De 12 iulie 2013No Comments

„Michelin vinde performanţă, nu doar cauciuc” este mai mult decât o filosofie, este angajamentul Michelin privind dezvoltarea şi fabricarea unor anvelope care oferă simultan performanţe remarcabile, în mai multe domenii. Într-o piaţă inertă în care singurul segment care îşi menţine creşterea constantă este cel de +17 inch, Michelin continuă procesul de inovaţie şi îşi întăreşte parteneriatul cu constructorii de maşini premium pentru a răspunde provocărilor înaltei performanţe.

Pentru a prezenta acest angajament şi declinarea acestuia în activităţile şi produsele sale, Michelin a organizat în 10 oraşe din România, Serbia, Bulgaria şi Croaţia, o serie de evenimente dedicate partenerilor şi denumite Michelin High Performance. 

«Mobilitatea reprezintă o sursă de progres și emoţie, și aşa trebuie să rămână. În ultimii 120 de ani, Michelin s-a dedicat cu pasiune dezvoltării anvelopelor de calitate, devenind lider din punct de vedere al inovației. Misiunea noastră: să depăşim limitele, pentru a obţine o performanţă de excepţie, în sprijinul industriei auto. Competențele noastre unice: pasiunea pentru excelenţă, clădită pe o viziune pe termen lung, reflectată în toate produsele noastre. »  a declarat Alina Ghica, Director de Marketing Michelin România şi Balcani. Această pasiune face parte din ADN-ul Michelin şi este menţinută vie în fiecare zi prin performanţa produselor, prin succesele în competiţii şi prin tehnologiile implementate pentru a inova.

Michelin dezvoltă şi produce anvelope capabile să ofere simultan performanţe superioare în diferite zone. Mai mult, aceste anvelope sunt concepute pentru a îmbunătăţi performanţa vehiculelor pe care sunt montate, ceea ce sporeşte şi mai mult calitatea acestora. Iar acesta este un factor suplimentar care sporeşte reputaţia brandului Michelin.

De la pista de curse la experienţa supremă de condus pe şosea, Michelin oferă performanţă înaltă fără compromis! Aceleaşi soluţii care ajută şoferii să câştige curse de raliu pot fi, de asemenea, folosite pentru anvelopele de şosea. 

Michelin ia parte la curse internaţionale, pentru a-şi valida progresele tehnologice la cel mai înalt nivel al competiţiei şi pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile şi capacităţile, care sunt apoi aplicate la dezvoltarea unor anvelope de serie. În acelaşi timp, cele mai sportive maşini de pe piaţă, indiferent dacă sunt concepute de către producătorii de specialitate sau de către companiile exclusive de tuning auto, livrează aproape aceleaşi niveluri de performanţă ca şi maşinile de curse. De aceea, atunci când îşi dezvoltă anvelopele de înaltă performanţă, Michelin sparge barierele care separă maşinile de curse de cele de şosea.

Pentru cei care îşi doresc o experienţă de condus supremă: gama de anvelope MICHELIN Pilot Super Sport

Gândite pentru automobilişti care îşi doresc atât experienţa supremă de condus cât şi siguranţa extraordinară – indiferent că este vorba de condusul de fiecare zi sau de cel sportiv –  anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport sunt concepute pentru modelele super sport ale maşinilor de serie şi pentru maşinile omologate, îmbunătăţite şi modificate pentru performanţă. 

MICHELIN Pilot Super Sport sunt cele mai rapide anvelope de serie din lume de pe pistele de curse . Proiectate pentru modelele sport ale maşinilor de serie precum şi pentru autovehiculele îmbunătăţite, anvelopele Michelin sintetizează întreaga experienţă şi competenţele dezvoltate de Michelin ca lider internaţional în domeniul curselor de anduranţă şi, în special, în cursa de 24 de ore de la Le Mans. 

Anvelopele Michelin au ca scop asigurarea unei experienţe supreme de condus şi, în acelaşi timp, a siguranţei maxime chiar şi în condiţii extreme de utilizare. Această combinaţie remarcabilă între plăcerea condusului şi siguranţă s-a dovedit decisivă în etapele de dezvoltare a produsului realizate împreună cu parteneri precum Porsche, BMW M (departamentul sport al producătorului de maşini din Munchen) şi Ferrari.

Potenţialul excepţional al anvelopelor Michelin, care sunt proiectate să reziste în cele mai dificile condiţii de utilizare şi drum, derivă direct din abilităţile şi competenţele echipelor de competiţie ale Michelin. Realizările tehnologice – care au adus pentru Michelin 16 victorii consecutive la cursa de 24 de ore de la Le Mans – au fost folosite şi pentru dezvoltarea anvelopelor MICHELIN Pilot Super Sport cu scopul de a oferi conducătorilor auto cea mai plăcută experienţă de condus. 

Inovaţia, baza dezvoltării unor anvelope rapide, sigure şi durabile

Pentru a îmbunătăţi aderenţa anvelopelor pe şosea şi capacitatea de frânare, cu impact asupra condiţiilor generale de siguranţă şi consum de carburant, Michelin a combinat într-o manieră unică trei tehnologii, respectiv centura Twaron®, Tehnologia Dual-Compound şi Variable Contact Patch 2.0, toate derivate din inovaţiile validate şi folosite în cursele de anduranţă. Această combinaţie a dat rezultate bune care i-au convins chiar şi pe cei mai exigenţi producători de maşini din segmentul de înaltă performanţă. 

În concordanţă cu strategia inovatoare a companiei Michelin, anvelopele MICHELIN Pilot Super Sport prezintă un echilibru optim al diferitelor caracteristici de performanţă. Această abilitate de a combina siguranţa maximă, chiar şi în condiţii extreme de utilizare, cu plăcerea de a conduce şi consumul excelent este rezultatul unei investiţii fără precedent în cercetare şi dezvoltare – aproximativ 600 milioane de euro alocaţi anual Centrului Tehnologic Michelin. 

 
Share

Leave a Reply

5 × 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373