Stiri

Michelin la IAA Frankfurt

De 11 septembrie 2013No Comments

La standul din cadrul celei de-a 65-a ediţii a Salonului Auto Internaţional de la Frankfurt, Michelin demonstrează încă o dată că inovaţia în domeniul anvelopelor stă la baza tuturor activităţilor sale. Acesta este motivul pentru care echipele Michelin de cercetare și dezvoltare transferă tehnologiile concepute pentru cursele de maşini în beneficiul publicului larg.

Grupul Michelin a anunţat că se va implica activ în Campionatul FIA Formula E. Interesul tehnologic specific acestei competiţii (la care vor participa vehicule electrice), faptul că au fost alese oraşe ca loc de desfăşurare a curselor, și implicarea monoposturilor echipate în premieră cu anvelope de 18 inch reprezintă provocări tehnice pentru noile anvelope. Participarea Michelin dovedeşte că acest sport poate oferi soluţii tangibile în ceea ce priveşte mobilitatea oamenilor și a bunurilor.

Grupul Michelin a anunţat că noua sa anvelopă ultraperformantă, MICHELIN Pilot Sport Cup 2, este singura anvelopă omologată pentru două noi maşini de excepţie prezentate în cadrul acestei ediţii a salonului auto, respectiv Ferrari 458 Speciale și Porsche 918 Spyder.

Conform strategiei MICHELIN Total Performance, care permite combinarea mai multor caracteristici de performanţă într-o singură anvelopă, Michelin a semnalat faptul că noul Peugeot 308 va fi echipat cu anvelope MICHELIN Energy Saver + și MICHELIN Pilot Sport 3, pentru a potența eficienţa energetică, siguranţa, manevrabilitatea și longevitatea acestui vehicul.

Acest lucru este valabil și pentru vehiculele concept precum Peugeot 208 HYbrid FE, pentru care Michelin a creat o gamă de anvelope înalte și înguste, cu un diametru mai mare al jantei, care optimizează simultan caracteristici de performanţă aparent ireconciliabile.

Producţia noului Porsche 918 Spyder va începe la 18 septembrie 2013. Michelin este furnizor unic pentru această supermașină hibrid, a cărei producţie va include 918 unităţi.

Pentru a permite echiparea noii maşini supersport Ferrari cu anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2, constructorul de anvelope și cel de maşini au apelat la concepte de ultimă oră, la experienţă, la pasiunea pentru performanţă, la tehnologii avansate, la competenţele și abilităţile analitice ale specialiştilor și piloţilor lor de teste. Toate maşinile din noua serie Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Black vor fi echipate cu noile anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2.

Misiunea încredinţată noilor anvelope MICHELIN Pilot Sport Cup 2, care vor echipa toate maşinile din noua serie Mercedes Benz SLS AMG Coupé Black, este aceea de a oferi performanţă.

Share

Leave a Reply

4 + 14 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373