Stiri

MINI Cabrio continua in portofoliul marcii si dupa 2025

De 12 mai 2021No Comments

Dupa anuntul unei noi generatii de automobile mici pur electrice MINI, compania a luat o alta decizie: povestea de succes a versiunii Cabriolet va fi continuata. Dezvoltarea unui succesor al singurei decapotabile cu patru locuri in segmentul premium al clasei mici este confirmata. Noul model este programat sa fie prezentat in 2025. „MINI Cabriolet are o baza mare si deosebit de loiala de fani. Acest lucru este demonstrat si de cererea mare pentru cel mai recent model proaspat actualizat”, a declarat Bernd Körber, directorul marcii MINI. 

MINI Cabrio continua o poveste de succes care a inceput acum trei decenii. Dupa ce prototipul de la Salonul Auto de la Birmingham din 1992 provocase deja reactii entuziaste din partea publicului, o versiune decapotabila a fost adaugata clasicului MINI pentru prima data. Si chiar si dupa relansarea marcii, fanii nu au trebuit sa renunte la placerea condusului unei decapotabile in stilul tipic MINI. 

Actualul MINI Cabriolet este animat de trei motoare cu tehnologia MINI TwinPower Turbo,  cel mai putermic fiind MINI John Cooper Works Cabriolet, cu motorul de 231 CP. MINI Cabrio se bucura de o popularitate deosebit de mare pe piata auto germana, urmata de SUA si Marea Britanie. „Anul trecut, aproape unul din cinci clienti MINI din Germania au optat pentru distractie la volan intr-o decapotabila”, a spus Bernd Körber.

Share