HighlightStiri

MINI Countryman powered by X-Raid

De 28 octombrie 2020No Comments
;;;;;;

Cel mai mare model MINI a intrat pe mana specialistulor de la X-Raid, pentru a primi o versiune de serie cat mai apropiata de lumea rally-raidurilor. O crestere cu 40 mm a garzii la sol, jantele robuste si anvelopele cu flancuri mai inalte reprezinta baza imbunatatirilor aduse de echipa X-raid din Trebur (Hesse). Aceste dotari au fost dezvoltate special pentru MINI Countryman si pentru iesirile pe teren accidentat.

Jantele dezvoltate special pentru raliuri ofera o protectie eficienta impotriva deteriorarii anvelopelor. Inelul robust al jantei asigura faptul ca nu este necesara schimbarea intregii roti daca apar daune pe teren stancos. De asemenea, creeaza un impact vizual puternic si mascheaza flancurile inalte ale anvelopelor.

Din 2012 pana in 2015, echipa X-raid a obtinut victoria in clasamentul general de patru ori consecutiv pentru MINI, la editiile raliului clasic desfasurate in America de Sud. Un nou trofeu a fost adjudecat in 2020 in Arabia Saudita.

Sasiul nu a fost modificat, dar cresterea garzii la sol a determinat o marire a unghiurilor de trecere. Vizual, MINI Countryman Powered by X-Raid se deosebeste de versiunea “normala” prin colantarea suplimentara de pe carioserie si jantele personalizate.

Masina din imaginile de presa este un Cooper S Countryman, echipat cu motorizarea 2.0 turbo, ce dezvolta 192 CP la 5.000 rpm si 281 Nm la 1.250 rpm, resepctiv cu sistemul de tractiune integrala AWD All4.

Share