MotorsportStiri

MINI John Cooper Works revine la Nürburgring 24H

De 19 aprilie 2022aprilie 20th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Au trecut 10 ani de la ultima participare a unui model MINI la cursa de 24 de ore de la Nürburgring. Anul acesta, la cea de-a 50-a editie, va lua startul la clasa SP3T un exemplar MINI, inscris de echipa privata Bulldog Racing si construit la Nurburg.

Automobilul de baza este un MINI John Cooper Works, cu motor turbo cu patru cilindri cunoscut de la MINI John Cooper Works Clubman si MINI John Cooper Works Countryman, care ofera 306 CP si un cuplu maxim de 450 Nm. Transmisia Steptronic cu opt trepte este preluata din productia de serie mare, cu un diferential autoblocant mecanic integrat, cu efect de blocare de pana la 70%.

Proiectul s-a dezvoltat foarte repede, fiind necesare doar sapte luni de la incepere si pana la prezentarea masinii. Pana la startul cursei de 24 de ore, care va avea loc in perioada 26-29 mai, sunt programate teste suplimentare pe Nordschleife, Nürburgring si la Centrul de testare BMW Group din Miramas, in sudul Frantei.

Friedhelm Thelen, expert in Nürburgring si seful echipei Bulldog Racing: „Cursa de 24 de ore de la Nürburgring supune toate componentele masinii unui stres extrem. De aceea suntem incantati ca putem folosi Centrul de testare BMW Group pentru a testa John Cooper Works acolo.”

Formula de piloti si programul de curse suplimentar pentru 2022 vor fi anuntate la o data ulterioara.Pentru curse au fost aduse urmatoarele modificari asupra versiunii standard MINI John Cooper Works, care merg dincolo de reglementarile clasei SP3T:

  • Roll bar special dezvoltat pentru acest model.
  • Volumul rezervorului de combustibil crescut la 100 de litri.
  • Modificari asupra aerodinamicii, inclusiv o aripa spate reglabila, o parte inferioara a caroseriei acoperita complet, un difuzor spate si un spliter fata.
  • Reducerea masei proprii de ex. folosind geamuri Makrolon®.
  • Suspensie de curse cu amortizare reglabila la detenta si compresie.
  • Tate piesele mobile ale sasiului si suspensiei inlocuite cu rulmenti Uniball ranforsati.
  • A fost instalata o unitate pneumatica de ridicare.
  • Sistemul de evacuare sport adaptat cu un catalizator de curse
  • Componente de frana BMW M Performance originale.
Share