Stiri

MINI – vanzari record si boom la versiunile electrificate

De 18 ianuarie 2022No Comments
; ; ; ; ;

MINI a vandut 302.144 de unitati in 2021, cu 3,3% mai mult decat in 2020. Din acest numar, 53.243 de unitati au fost electrificate, ceea ce inseamna o crestere spectaculoasa, de 64,3%.  este in crestere si electrizant. Marca britanica de automobile premium a reusit sa isi mareasca livrarile la nivel mondial cu 3,3%, pana la 302.144 de unitati, in 2021.

Castigatorul anului a fost modelul electric MINICooper SE. Acesta a reusit aproape o dublare a vanzarilor (+98,2%), fiind deja cea mai populara varianta de model din intreaga gama de produse MINI. Practic, fiecare al treilea client al unui MINI Hatch cu 3 usi a optat pentru versiunea electrica. In plus, s-au vandut 18.392 de unitati MINI Cooper SE Countryman ALL4. Modelul plug-in hybrid a inregistrat o crestere a vanzarilor de 24,2%. „Rezultatul general excelent si faptul ca fiecare al zecelea MINI nou este electric arata ca strategia noastra pentru viitor stabileste prioritatile potrivite”, declara Bernd Körber, directorul marcii MINI.

In Romania, MINI Electric a incheiat anul cu 86 inmatriculari, cu o crestere de peste 2,5 ori comparativ cu 2020 (24 inmatriculari), o performanta ce plaseaza MINI pe locul al treilea in topul inmatricularilor de modele electrice de la branduri premium, dupa BMW si Mercedes. In total, unul din 4 clienti din Romania a optat pentru un automobil electric. De altfel, piata locala joaca un rol special de pionierat, cu proiectul Racing MIMI care reprezinta primul automobil electric de curse al marcii.

In Europa, Romania s-a remarcat cu o crestere a vanzarilor de 28,9%, cea mai buna performanta de pe continent. Este, de asemenea, a doua cea mai buna din istorie, dupa ce vanzarile din 2017 au fost sustinute de o flota exceptionala de 135 MINI comandata de British American Tobacco. in topul performantelor se remarca Franta cu o crestere de 16,3% si italia cu o crestere de 9,5%. In plus, MINI a reusit sa obtina cel mai mare numar de inmatriculari noi in Grecia, Finlanda, Polonia, Ungaria si Malta de la lansarea marcii in tarile respective.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373