HighlightStiri

MINI Vision Urbanaut arata directia viitorului

De 17 noiembrie 2020No Comments
;;;;;;;;;;;;;

Conceptul Vision Urbanaut este interpretarea MINI asupra spatiului interior si versatilitatii, in conditiile unei amprente minime. Neobisnuit de inalt pentru un MINI, dar cu o lungime de doar 4,46 m, conceptul ofera un spatiu interior care poate fi utilizat in multe moduri diferite si ofera o usurinta cu totul noua de miscare in interiorul automobilului. Propulsia va fi, evident, un electrica.

Cele doua scaune din fata sunt proiectate sa se roteasca, in timp ce spatarele cu suprafata generoasa ale scaunelor spate pot fi pliate manual (scaunul spate stanga) si rotite (scaunul spate dreapta). Cand automobilul stationeaza, tabloul de bord coboara, iar zona conducatorului devine un colt confortabil de relaxare – „Daybed”. In plus, parbrizul poate fi deschis in sus cand se stationeaza pentru a crea un fel de Street Balcony. Acest lucru imbunatateste interactiunea cu imprejurimile masinii si creeaza o experienta de spatiu si mai generos.

Spatiul mai intunecat al sectiunii spate a habitaclului ofera un spatiu mai linistit – „Cosy Corner”. Aceasta zona invita pasagerii sa se bucure de momente personale. Un element „Loop” acoperit cu material textil se extinde peste bancheta si are optiunea de iluminare LED in fundal. Intre Cosy Corner si zona conducatorului se afla sectiunea centrala, deschisa si aerisita, a masinii, care ofera acces rapid la toate locurile.

Cu usa deschisa, este chiar posibil sa stai pe podea. Pe partea laterala a masinii, vizavi de usa de intrare, o mica masa integrata cu o planta adauga un plus de finisaj decoratiunilor interioare. Masa reprezinta noul punct central al masinii – locul in care pasagerii se intalnesc si relationeaza.

Conceptul aduce blocuri optice matrix,  care pot adopta diverse grafice multicolore in functie de diferitele moduri de condus. Nuanta mata de exterior Zero Gravity trece de la un verde metalizat catre albastru si un gri subtil.

Share