Stiri

Ministrul Mediului promite un ajutor de 6.000 euro la achizitionarea unei masini electrice

De 20 aprilie 2016No Comments

ministrul-mediului

Cristiana Pasca Palmer, Ministrul Mediului Padurilor si Apelor din Romania, da o veste buna iubitorilor de mediu si producatorilor de masini electrice.

Prin programul Rabla Plus, firmele si cetetenii romani care doresc sa achizitioneze o masina suta la suta electrica vor primi un ajutor din partea statului roman de 6.000 euro. Practic, cei 6.000 de euro vor fi scazuti din pretul total al masinii.

Mai mult, ministrul Mediului este preocupat si de lipsa infrastructurii de alimentare a masinilor electrice, mentionand ca Guvernul lucreaza la un proiect de finantare pentru companiile care doresc sa finanteze infrastructura.

Prin Rabla Plus nu sunt obligati sa caseze masini vechi, insa daca o fac, beneficiile tichetului acopera suma de 6.000 euro. Cei care opteaza pentru masini hibrid sau masini cu un nivel de emisii CO2 sub 100 g/km primesc un ajutor financiar care consta in doua tichete, unul de 750 lei si unul de 1.500 lei.

Va anunt cu bucurie ca astazi am lansat in consultare publica ghidurile de finantare pentru programul ‪#‎RABLA PLUS care va stimula tranzitia catre un sistem de transport cu emisii mai reduse de CO2. Linia va fi deschisa accesarii persoanelor fizice și juridice in prima parte a lunii mai, dupa incheierea procedurii de consultare”, anunta ministrul pe pagina personala de Facebook.

Cat despre programul Rabla, demarat incepand cu luna mai, fondurile totale ajung la 220 milioane lei, dintre care 75 de milioane sunt destinati achizitiei de masini electrice. Cei eligibili pentru programul Rabla nu pot avea datorii la stat si trebuie sa caseze o masina care are cel putin 8 ani vechime.

Share

Leave a Reply

four × three =