Tehnologie

Mio Technology lanseaza in Romania noua gama de camere video pentru masini

De 17 martie 2017No Comments

Mio Technology, liderul pietei autohtone de dispozitive GPS, lanseaza pe piata din Romania noua gama de Navigatii GPS cu camera video inclusa, care stabileste un nou standard în domeniul navigatiei auto si al camerelor video auto: Mio MiVue Drive 50 LM, Mio MiVue Drive 55 LM, Mio MiVue Drive 60 LM, Mio MiVue Drive 65 LM Truck si Mio MiVue Drive 65 LM.

Noile MiVue Drive au un ecran mare, de 5 inch si de 6,2 inch si sunt capabile sa înregistreze la rezolutii Full HD sau Extreme HD. Mai mult decat atat, camerele filmeaza înca din primul minut al calatoriei. Astfel, în cazul unui accident, va exista mereu dovada clara a ceea ce s-a intamplat.

Camerele video si sistemul de navigatie ruleaza simultan, capturand fiecare moment fara a opri indicatiile rutiere. Utilizatorii nu trebuie decat sa aleaga optiunea „camera” din meniul principal sau direct din harta si vor putea comuta pe camera auto video integrata. Camerele video au un obiectiv cu diafragma de F1.8 (modelele Mio MiVue Drive 55 LM, Mio MiVue Drive 65 LM Truck si Mio MiVue Drive 65 LM) si F2.0 (modelele Mio MiVue Drive 50 LM si Mio MiVue Drive 60 LM), cu deschidere larga si dispun de unghiuri de vizualizare de 130° si respectiv 140° pentru a surprinde orice detaliu.

Toate dispozitivele sunt prevazute cu doua functionalitati inteligente: Sistem avansat de asitenta al soferului (Advanced Driver Assistance System – ADAS) pentru asistenta în timpul calatoriei, compus din: Lane Departure Warning System (LDWS – sistem de avertizare la trecerea involuntara peste liniile de separare a benzilor de circulatie) si Forward Collision Warning System (FCWS – sistem de avertizare de coliziune frontala). Cele doua sisteme asigura un nivel de siguranta suplimentar calatorilor, avertizand în cazul în care autovehiculul intra pe contrasens, evitandu-se astfel o coliziune frontala. De asemenea, daca distanta dintre masina dumneavoastra si cea din fata scade, de exemplu atunci cand soferul masinii din fata franeaza, sistemul FCWS emite o alerta.

Camerele sunt echipate cu sistemul de navigatie Mio Spirit cu actualizari gratuite pe viata. În acest mod, soferii nu trebuie sa-si mai faca griji cu privire la instalarea unor harti noi sau la  schimbarile care pot aparea la nivelul drumurilor. De asemenea, soferii primesc informatii despre trafic în timp real, economisind astfel timp pretios prin evitarea traficului aglomerat si a zonelor congestionate (functionalitati disponibile pentru modelele Mio MiVue Drive 55 LM, Mio MiVue Drive 65 LM Truck si Mio MiVue Drive 65 LM). Pe langa harti, sistemul include informatii actualizate privind camerele de supraveghere si a raderelor fixe pe întreaga durata de viata a dispozitivului, datorita carora utilizatorii vor sti întotdeauna cand sa conduca cu atentie sporita.

Mio MiVue Drive 65 LM Truck este prevazut cu modul Truck, optimizat pentru vehiculele de mari dimensiuni, cum ar fi camioanele sau rulotele. Traseele sunt calculate în functie de tipul de vehicul, greutate, dimensiune si sarcina (modul Truck nu este disponibil în toate tarile).

Greutatea camerelor nu depaseste 300 de grame, iar Senzorul G integrat, cu 3 axe înregistreaza directiile de deplasare, forta, impactul, virajele si acceleratia.

Share

Leave a Reply

four + nine =