Stiri

Mistral W16 este ultimul Bugatti termic: costa 5 mil. euro si este sold out

De 6 septembrie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Adio motoare termice, adio motor W16, toate reunite in cabrioletul Bugatti Mistral. De fapt, un fel de Chiron fara plafon, propus in 99 de exemplare a 5 milioane de euro bucata, toate vandute inca inainte de lansare. Motorul W16, introdus in 2005 de Veyron va lasa locul electrificarii – probabil intr-o prima faza solutie hibrid – si va transforma peste cativa ani, cu siguranta, modelul Mistral intr-unul dintre cele mai vanate modele de colectie.

Mistral, cu al sau W16 de 1.600 CP, se pregateste pentru a stabili recordul celei mai rapide cabriolete, asta fara nici o indoiala (Bugatti Sport 300+, echipat cu acelasi propulsor a atins 500 km/h in 2019). Mai multe modificari au fost aduse, comparativ cu Chrion, precum regandirea structurii din fibra de carbon, pentru mentinerea rigiditatii, dar si mai multe elemente de design inspirate de modele legendare. Unul dintre ele este Type 57 Grand Raid, din 1934, de la care s-a perpetuat cromatica bi-colora galben-negru a interiorului.

De asemenea, farurile, formate din patru benzi LED, au o forma nemaintalnit la alte modele Bugatti, ceea ce ofera lui Mistral o imagine unica. Interiorul este aproape identic cu al lui Chiron, cu mentiunea ca finisajele au fost imbunatatite, au fost introduse insertii de aluminiu, lemn si titan, iar panourile portierelor sunt noi.

Share