Stiri

Mitsubishi reitereaza modelul Colt pe platforma Renault

De 5 aprilie 2022No Comments

Desi modelul de clasa B parea ca a disparut definitiv din oferta Mitsubishi, iata ca japonezii au aratat un prim teaser cu noua generatie, prevazuta pentru lansare in Europa in toamna anului viitor. Avand in vedere sinergiile la nivelul Aliantei Renault-Nissan-Mitsubishi, noul Colt va fi produs pe platforma CMF-B a Grupului francez. Practic, va fi inrudita tehnic cu Renault Clio si Captur, respectiv Nissan Juke, ceea ce inseamna ca va avea motorizari full hybrid, plug-in hybrid si, probabil, chiar o versiune electrica. De altfel, in imagine se distinge pe portiera fata logo-ul folosit de modelele plug-in Mitsubishi. 

Forma caroseriei si absenta manerului de pe usa spate aduc putin aminte de Clio, in vreme ce partea frontala va aduce o evolutie a designului fata de actuala familie Mitsubishi. De asemenea, viitorul Colt va face o cotitura radicala fata de modelul predecesor in ceea ce priveste configuratia generala. Sa nu uitam ca vechiul Colt parea mai degraba un mic monovolum prin inaltimea sa si aspectul caroseriei pana la montantul A. Teaserul ne arata o alta abordare, mai sportiva si cu un design cu multa personalitate. Si, pentru a exploata la maximum resursele Aliantei, noul Colt va fi produs la uzina Renault din Bursa, Turcia. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373