Stiri

Mitsubishi renunta la Lancer, Galant si Pajero

De 2 decembrie 2015No Comments

000-w850

Vesti proaste pentru fanii Mitsubishi, constructorul japonez anuntand ca nu va dezvolta un succesor pentru apreciatele modelele Lancer, Galant si Pajero.

Chiar daca modelele vizate au aparut de mult timp in gama Mitsubishi si se bucra in continuare de aprecierea publicului, lipsa unui partener care sa ajute la diminuarea costurilor de productie forteaza conducerea companiei sa se concentreze pe modelele de volum cu cea mai buna cifra de vanzari, adica cele 4×4.

Reputatia Mitsubishi este cladita pe aceste modele, iar planul de viitor al companiei se bazeaza exclusiv pe SUV-uri compacte si medii. Cele mai vizate sun Outlander si ASX, cel de-al doilea urmand sa fie inlocuit de o noua generatie peste doi ani.

Din pacate, nu aceeasi soarta o va avea si cel mai mare SUV din gama, Pajero, care nu va primi un succesor, motivul fiind consumul prea mare de combustibil. Aceeasi soarta o va avea si i-MIEV, dupa cum a declarat presedintele companiei, Osamu Masuko, intr-un interviu pentru Automotive News.

Share

Leave a Reply

ten + 2 =