Stiri

Mobileye si Imagination isi extind colaborarea pentru sistemele Advanced Driver Assistance

De 21 martie 2014No Comments

Mobileye, lider mondial în sisteme avansate de asistență în timpul condusului auto (Advanced Driver Assistance Systems – ADAS) și Imagination Technologies (IMG.L) au anunțat că își extind parteneriatul și că se vor concentra asupra creării unei metodologii eficiente și de încredere în domeniul procesării video pentru tehnologia ADAS, dezvoltată de Mobileye.

Mobileye a livrat deja 2,5 milioane de prototipuri EyeQ2 și EyeQ3 SoCs, care au la bază design-ul de procesor video MIPS, dezvoltat de Imagination. Aceste procesoare video, împreună cu gama largă de algoritmi pentru sistemele mono-camerale de asistență a conducătorului auto, oferă aplicații active pentru siguranța vehiculului, precum: avertizare în cazul ieșirii de pe bandă, detectarea vehiculului, detectare pietonală, control inteligent al farurilor și recunoașterea semnelor de circulație.

De asemenea, Mobileye va integra prototipurile de procesoare MIPS Aptiv și Series5 Warrior în design-ul produselor sale din generația următoare. Prototipurile complexe MIPS interAptiv vor oferi reacție în timp real și puterea de calcul necesară pentru a efectua operațiuni simultane multiple în cadrul sistemului Mobileye. În plus, prototipurile de prim nivel MIPS Warrior M-class M5150, vor oferi funcționalitate de control sistemic pentru interfețele I/O.

„Cu fiecare generație succesivă a produselor noastre EyeQ, am realizat o performanță de șase ori mai mare, iar prototipurile complexe MIPS interAptiv au jucat un rol esențial în această realizare. Prototipurile MIPS, împreună cu inovativa tehnologie Vision Processors (VP), ne oferă posibilitatea de a furniza o putere computațională inegalabilă pentru o singură cameră bazată pe un procesor, în timp ce ne putem menține în limitele unui buget scăzut și eficient”, a afirmat Elchanan Rushinek, de la Mobileye SVP Engineering.

Sistemul Mobileye permite avertizari in timp real asupra pericolelor care apar în trafic

“Mobileye este un pionier al asistenței în materie de siguranță rutieră, fiind lider atât din punct de vedere tehnologic, cât și în inserția pe piață. Grație configuraței noastre rutiere de tip MIP, care se concentrează asupra procesării eterogene și a unei convingeri fundamentale în complexitatea tehnologică.Strategiile dezvoltate de Imagination sunt în perfect acord cu cele ale Mobileye. Suntem optimiști în privința unei colaborări fructuoase în anii ce vor veni”, a afirmat King-Smith, EVP marketing, Imagination Technologies.

Soluţia EyeQ SoC creată de Mobileye (care cuprinde gama sa de produse EyeQ2 și EyeQ3) monitorizează constant mediul de conducere și avertizează conducătorul auto sau activează automat frânele, evitând coliziunea cu o altă mașină, cu o bicicletă sau o motocicletă sau dacă conducătorul auto este pe cale să schimbe banda fără a utiliza semnalizarea. EyeQ SoC poate recunoaşte şi interpreta indicatoarele de viteză de pe şosea, adăugând, de asemenea, un control al fazelor, pentru faza lungi și scurte ale vehiculelor în timpul nopții.

Mobileye este un furnizor principal de tehnologie în domeniul evitării accidentelor, prin intermediul camerelor, precum și de tehnologie ADAS, iar tehnologia sa de siguranță este folosită de o gamă largă de producători auto, precum Volvo, GM și Honda.

În România, produsele Mobileye sunt oferite de către distribuitorul autorizat RM Alliance Consulting SRL care oferă atât tehnologia de evitare a accidentelor cât şi soluţii complementare de management al flotelor, consultanţă şi servicii de instalare, testare şi service pentru produsele Mobileye.

Despre Mobileye

Mobileye este lider mondial în dezvoltarea Advanced Driver Assistance Systems (ADAS). Platforma bazată pe o viziune unică în domeniul supravegherii video a companiei, animată de algoritmi și un set propriu de chip-uri, funcționând ca un al treilea ochi menit să evite sau să reducă riscul coliziunilor. Soluțiile inteligente oferite de Mobileye sunt integrate vehiculelor produse de un număr din ce în ce mai mare de companii precum BMW, General Motors, Volvo, Ford și altele. Soluțiile Mobileye sunt disponibile pe piața de accesorii prin canale de distribuție. Având sediul central în Olanda, Mobileye are sedii în Statele Unite, Israel, Cipru și Japonia.

Despre RM Aliance Consulting SRL

RM Alliance Consulting SRL este distribuitor oficial al produselor şi sistemelor Mobileye de evitare a accidentelor şi de management al flotelor în România. Compania oferă şi soluţii complementare de management al flotelor, training, consultanţă şi servicii de instalare, testare şi service pentru toate produsele Mobileye.

Despre Imagination Technologies

Imagination Technologies este lider global în tehnologie, iar produsele sale influențează existența a sute de milioane de oameni din întreaga lume. Gama de produse ale companiei include produse multimedia, procesoare pentru comunicații și obiective generale, necesare pentru crearea SoCs (Systems on Chips), care cresc capacitatea tuturor electronicelor mobile, de consum, auto, pentru întreprinderi, de infrastructură, IT și încorporate.  Acestea sunt completate de soft-ul unic și de cloud IP și de focus-urile pentru soluții de sistem, care permit licențelor și partenerilor să ajungă rapid pe piață , prin crearea unor platforme SoC puternic diferențiate. 

{gallery}Mobileye{/gallery}

Share

Leave a Reply

three × 5 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373