Stiri

Mobilize Duo este un micro EV, urmas al lui Renault Twizy

De 11 octombrie 2022No Comments
; ; ; ; ; ;

Brandul Mobilize, creat de Grupul Renault, intr-un joint venture cu chinezii de la Jiangling Motors, va prezenta al doilea model al sau la Salonul Auto de la Paris. Duo este un micro EV, cu o autonomie de 140 km, disponibil in doua versiuni: viteza maxima de 45 km/h (in functie de legislatia fiecarei tari, se poate conduce de la varsta de 14 ani) si 80 km/h (condusa ciu categoria B). Cu o lungime de 2,43 metri, 1,3 m latime si 1,46 m inaltime, Mobilize afirma ca pot fi parcate trei exemplare Duo unul langa altul, perpendicular la trotuar, pe un singur loc de parcare.

Interiorul ofera doua locuri pozitionate unul in spatele celuilalt, usor asimetric pentru ca si pasagerul din spate sa aibe vizibilitate buna. Accesul spre locul posterior este usurat prin culisarea 20 cm spre fata a scaunului soferului. Mobilize anunta ca persoanele de 1,80 inaltime pot sta confortabil la bordul lui Duo. In plus, interiorul se poate spala usor. Designul sau a fost inspirat de jocurile video ale anilor ’80 – ’90, aici fiind inclusa inclusiv forma plansei de bord, ce evoca un casetofon al acelor ani.

Mobilize Duo este construit in jurul unei structuri tubulare, cu panouri din polipropilena care nu necesita vopsire. Pentru a minima costurile, barele de protectie sunt identice fata/spate, iar textura poroasa a plasticului folosit pentru ele conceput pentru a fi rezistent in toimp si a “masca” zgarieturile.

Din punct de vedere al sustenabilitatii, la productia lui Duo se foloses materiale reciclate in proportie de 50%, iar masina in sine a fost proiectata sa fie 95% reciclabila. In afara de versiunea pentru pasageri, care va fi disponibila de la sfarsitul anulu 2023, va fi oferita din 2024 si o varianta cargo – denumita Bento – cu un volum de transport de 700 de litri.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373