Stiri

Monza Concept exprima noul limbaj de design Opel

De 21 august 2013No Comments

Opel a publicat primele imagini oficiale cu noul concept Monza, inainte ca prototipul sa fie expus in standul marcii germane din cadrul Salonului Auto de la Frankfurt.

Monza Concept este mai important decat s-ar putea crede la prima vedere pentru ca exprima noul limbaj de design al marcii din Rüsselsheim. Vehiculul cu 4 locuri are o lungime de 4,69 metri, o inaltime de 1,33 metri si la baza o inspiratie care vine de la valurile oceanului. Habitaclul este cu 15 cm mai ingust decat cel al unei masini de productie dar chiar si asa ofera suficient spatiu pe inaltime si un capacitate de stocare de 500 litri. Opel sustine ca spatiul destinat pasagerilor este similar cu cel oferit de o masina de clasa medie iar accesul se face usor gratie usilor de tip gullwing.

http://www.youtube.com/watch?v=_K456GOQufk

Plansa de bord renunta la designul traditional si ofera o singura proiectie de la o usa la alta. Tot habitaclul este dominat de o tema futurista, motiv pentru care 18 LED-uri ofera informatiile aferente fiecarui instrumentar de bord sau compun elementele decorative. Soferul controleaza functiile sistemului tehnologic prin comanda vocala sau prin butoanele de pe volan.

Sub capota regasim un motor de 1.0 litru turbo SIDI cu 3 cilindri modificat sa functioneze pe gaz natural. In plus, vehiculul are si un mod de rulare electric.[widgetkit id=61]       

Share

Leave a Reply

3 × 2 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373