HighlightStiri

Morgan pregateste noi modele pentru 2020

De 13 decembrie 2019No Comments

2020 va fi un an foarte plin pentru Morgan, care planuieste lansarea unor noi modele bazate pe recent introdusa platforma de aluminiu CX-Generation. Aceste lansari urmeaza lui Morgan Plus Six, primul model care utilizeaza aceasta platforma. Lansat in martie la Salonul Auto de la Geneva, acesta a primit reactii extrem de bune din partea presei si a clientilor, in mare parte datorita noii platforme.

Dezvoltata in-house de Morgan, platforma CX-Generation este de doua ori mai rigida decat vechiul sasiu folosit de Aero 8 si a doua generatie de modele Plus 8. Datorita solutiilor folosite pentru eliminarea kilogramelor in exces, s-au economisit 97 kg, modelul Plus Six avand o masa la gol de numai 1.057 kg.

Chiar daca nu sunt cunoscute inca multe detalii despre noua platforma, compania a confimat pana acum ca va fi vorba despre o versiune cu transmisie manuala si un motor mai mic decat cel de 3 litri turbo cu sase cilindri in linie, folosit de Plus Six.
Lansarea noilor modele se va face in paralel cu pensionarea legendarului sasiu de otel, introdus in 1936 de primul model Morgan cu patru roti. O data sigura pentru scoaterea din productie a acestei solutii nu a fost anuntata oficial, dar Morgan sfatuieste clientii care isi doresc un astfel de model sa mearga cat mai repede la dealer Morgan.

Share

Leave a Reply

five − two =