Stiri

Motor de 2 litri cu tehnologie din F1 pentru Mercedes-AMG SL

De 6 aprilie 2022aprilie 8th, 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Mercedes-AMG SL 43 are sub capota un motor cu patru cilindri, de 2.0 litri, care devine astfel versiunea entry-level a gamei. Practic este acelasi motor regasit pe A Class, dar in cazul de fata este modificat substantial. Pe de o parte, AMG SL il foloseste pozitionat longitudinal si nu transversal precum A-ul, iar pe de alta parte, aduce tehnologie imprumutata din Formula 1.

Este pentru prima data cand un model de serie este dotat cu un sistem de asistenta electrica a turbosupraalimentarii. Practic, un mic motor electric, montat pe arborele turbinei, o pune in miscare inainte ca gazele de evacuare sa aiba fluxul si presiunea necesare pentru actionarea acesteia. In acest fel se elimina intarzierea turbo, masina devenind mult mai reactiva si prompta.  In cifre absolute, motorul dezvolta 381 CP la 6.750 rpm si 480 Nm intre 3.250 – 5.00 rpm. In plus, aportul hibrid ii aduce un boost de 14 CP. 

Daca transmisia este cunoscuta AMG Speedshift MCT 9G, ei bine tractiunea se face pe puntea spate, SL 43 fiind singura versiunea din gama fara sistemul 4Matic. Optional se poate alege punte spate directoare si pachetul AMG Dynamic Select, ce include, printre altele, sistem de suspensie cu control electronic.

Contra cost sunt si jantele de 20 si 21 de inci, in locul celor standard de 19 inci, dar si pachetul AMG Dynamic Plus, cu garda la sol scazuta cu 10 mm, diferential spate cu control electronic si etriere galbene. SL 43 accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,9 secunde, in vreme ce viteza maxima ajunge la 275 km/h. 

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373