Motorsport

MotorPark Romania a gazduit a cincea etapa din ROSBK

De 31 august 2015No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

unnamed (4)

Romanian SuperBike, cupa privată care le dă posibilitatea riderilor români să concureze pe circuite din Europa Centrală și de Sud (unele dintre ele se folosesc și în MotoGP) a ajuns weekendul trecut și la MotorPark România. Circuitul, aflat la circa 60 de km de București, începe să arate din ce în ce mai bine și acest lucru a fost sesizat nu doar de piloții români ci si de cei veniți din Italia, Israel și Bulgaria.

Vineri s-a rulat in antrenamente, Romanian SuperBike fiind cunoscută în rândul piloților pentru multitudinea de sesiuni de antrenamente care le este pusă la dispoziție. Practic în această cupă privată ai posibilitatea să ieși de cele mai multe ori pe circuit într-un weekend de cursă, fapt care îți permite să înveți mai bine pista și să te perfecționezi în ceea ce privește rulatul pe circuit. Sâmbătă au urmat alte antrenamente și sesiunile de calificări. Pentru a le da posibilitatea să vadă într-adevăr ce pot, primii opt rideri din calificările clasei SuperBike au intrat în sesiunea de SuperPole. Cu alte cuvinte au ieșit singuri pe pistă pentru a-și face cel mai rapid tur fără să aibe probleme de trafic. După această sesiune era clară prima linie a grilei de start din cursă: Cătălin Cazacu, Ionuț Mistode, Gal Barda și Bogdan Vrăjitoru.

Pe o temperatură a asfaltului care ajunsese aproape de 50 de grade C, cursa clasei SuperBike a avut un debut neașteptat Cătălin Cazacu având un start slab și căzând până pe locul patru. Ionuț Mistode, care plecase cu gândul de a-și îmbunătăți recordul personal pe circuitul din Bărăgan, a devenit liderul cursei și începea să se distanțeze de pluton. Cazacu în schimb dovedește că știe foarte bine locurile în care se poate depăși pe MotorPark România și izbutește să treacă de Vrăjitoru și Gal ajungând pe doi. Diferența de putere dintre motocicleta pilotată de Cătălin Cazacu și cea pilotată de Ionuț Mistode se vede pe linia dreaptă și încet, încet timișoreanul se apropie izbutind să depășească și să devină liderul cursei. La finalul celor 15 tururi programate în cursa SuperBike Challenge by Țiriac Energy, primii patru rideri au trecut linia de sosire în aceeași ordine în care au fost pe grila de start: Cătălin Cazacu, Ionuț Mistode, Gal Barda, Bogdan Vrăjitoru.

La clasa SuperSport 600, Emil Drăghici a pronit din pole-position și a făcut o cursă aproape solitară, la finalul celor 11 tururi impunadu-se în fața lui Alin Năsăudeanu. În aceeași cursă au concurat și cei de la Rookies 600, iar israelianul Dean Gopher a impresionat având al doilea timp în cursă după cel al lui Drăghici.

La Rookies 1000 prima treaptă a podiumului a fost adjudecată de Ștefan Marinescu, pe doi s-a clasat Ciprian Trifan iar pe trei Daniel Onoriu.

Cei de la clasa Hobby au oferit cea mai intensă cursă a zilei duelul pentru prima poziție dându-se la miimi de secundă. Adrian Rus s-a impus la finalul celor opt tururi însă avansul său a fost de doar 0sec90 în fața lui Bogdan Buleandra.

Datorită numărului mare de concurenți, organizatorii Romanian SuperBike au fost nevoiți să suplimenteze numărul de transpondere disponibil pe MotorPark România și țin să mulțumească FRAS (Federației Române de Automobilism Sportiv) pentru sprijinul acordat.

Următoarea etapă a Cupei Romanian SuperBike se va desfășura în weekendul 18-20 septemrbie, pe Misano Adriatico (Rimini, Italia), circuit aflat și în calendarul MotoGP.  Iar cea de a șaptea etapă și ultima din acest sezon este programată în weekendul 2-4 octombrie pe circuitul MotorPark România.

Credit foto: Aurelian Mirea – ASL Racing Team

Share

Leave a Reply

5 + sixteen =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373