Stiri

Muncitorii de la Audi si BMW ameninta cu greva generala

De 17 ianuarie 2018No Comments

Muncitorii de la Audi si BMW au amenintat cu greva companiile auto germane, cerand salarii mai mari si ore de munca mai putine.

Sindicatul german IG Metall, care reprezinta interesele muncitorilor din industria metarlugica si constructie de masini si utilaje, anunta ca va organiza o greva pentru a cere salarii mai mari si reducerea orelor de munca saptamanale. Sindicatul reprezinta 3,9 milioane de muncitori printre care se regasesc si angajatii din fabricile Audi si BMW.

Sindicalistii au cerut cresteri salariale de 6 procente si reducerea numarului de ore lucrate saptamana de la 35 la 28 pentru cei care au in ingrijire copii, batrani sau rude bolnave. Sindicatul cere un program special pentru astfel de angajati care ar urma sa revina la numarul complet de ore de munca dupa 2 ani.

Saptamana trecuta, 160 000 de angajati Porsche s-au alaturat cererilor sindicatului IG Metall, insa demersul lor a fost respins partial de patronat. Sindicalistii germani ameninta astfel cu o greva general de 24 ore daca cererile nu vor indeplinite, situatie care ar afecta productia de automobile de la Audi si BMW.

Share

Leave a Reply

18 − 17 =