Stiri

Muncitorii Fiat intra in greva dupa aducerea lui Ronaldo la Juventus

De 13 iulie 2018No Comments

Muncitorii unei fabrici Fiat din Italia au intrat in greva dupa ce actionarul principal al companiei Fiat Chrysler a platit 112 milioane euro pentru achizitionarea fotbalistului Cristiano Ronaldo. Ronaldo, castigatorul a 5 Baloane de Aur, va evolua pentru Juventus Torino, echipa detinuta de patronii Fiat.

Familia Agnelli controleaza cele doua branduri italienesti: Juventul si Fiat. Drept urmare, reprezentantii sindicali ai fabricii Fiat din Melfi s-au aratat ultragiati de investitia Hondingului controlat de familia Agnelli, spunand ca nu e posibil sa se plateasca o suma atat de mare pe un fotbalist in conditiile in care soarta a mii de angajati nu este deloc sigura.

Totul se invarte in jurul taierilor salariale pe care angajatii Fiat Chrysler le-au suferit, lucru vazut ca inacceptabil de muncitorii fabricii de automobile.

Portughezul Cristiano Ronaldo va primi, in schimb, la Juventus, un salariu anual de 30 de milioane euro. Expertii din lumea fotbalului spun insa ca aducerea starului portughez este o investitie sigura pentru cea mai titrata echipa de fotbal a Italiei, vanzarile din produsele de marketing, in special tricourile cu numele lui Ronaldo, urmand sa acopere investitia hondingului Exor, detinut de familia Agnelli.

Share

Leave a Reply

fifteen + 13 =