Special

Muzica pe care o asculti la volan te poate ucide

De 24 iunie 2015No Comments

Un psiholog specializat in muzica din Israel si-a publicat un studiu in care prezinta ipoteza ca muzica poate afecta felul in care conduci, cu consecinte dramatice. Profesorul Warren Brodsky, directorul departamentului de psihologie muzicala al Universitatii Ben-Gurion din Negev, a gasit o noua conexiune intre muzica, emotie si condus.

Masina e singurul loc din lume unde poti mori din cauza muzicii pe care o asculti, dar nu e genul muzicii vinovat. Deth metal-ul nu este mult mai periculos decat muzica clasica in acest caz, pentru ca totul tine de emotiile soferului care asculta ”, mentioneaza Brodsky. 

Cand un sofer devine prea implicat emotional cu muzica pe care o asculta, atentia lui este distrasa. Un cantec care provoaca bucurie, tristete, nostalgie sau ofera energie afecteaza creierul celui aflat la volan.

Neatentia soferilor este una dintre principalele cauze ale unui accident rutier iar starea de visare cu ochii deschisi cauzeaza nu mai putin de 60% din accidentele rutiere fatale, mai arata un alt studiu. 

Cat despre profesorul israelian, acesta sustine ca ar fi indicat ca soferii sa evite muzica care-i impresioneaza cel mai mult si sa asculte genuri muzicale cu un impact emotional mai scazut. Warren Brodsky se refera mai ales la muzica care creeaza un efect pozitiv puternic sau negativ puternic. El mai propune crearea unui sistem bazat pe senzori care sa identifice o reactie emotionala puternica si care sa schimbe automat melodia. 

Share

Leave a Reply

two + 7 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373