HighlightSpecial

Neatinse din anii ’60, doua Mercedes-Benz 300 SL sunt scoase la licitatie

De 4 iunie 2018No Comments
; ; ; ;

Gasite intr-un hambar din Suedia, un Mercedes-Benz 300 SL Roadster aproape neatins din 1963 si un Mercedes-Benz 300 SL Gullwing vor fi vedetele de la licitatia Artcurial’s Le Mans Classic, programata in luna iulie a acestui an.

Cumparate in anii ’60 de colectionarul suedez Gunnar Giermark, cele doua exemplare originale au ramas nefolosite de atunci si au fost puse la pastrare in conditii exemplare. Organizatorul licitatiei estimeaza modelul Roadster la 1,5-2 milioane euro si modelul Gullwing la 1-1,5 milioane euro.

Cunoscutul chirurg stomatolog Gunnar Giermark a cumparat de nou modelul Mercedes-Benz 300 SL Roadster in iulie 1963 si l-a folosit ocazional. Conform arhivelor, masina a fost scoasa de la taxe din 1966, moment din care a fost practic trasa pe dreapta cu un kilometraj in bord de 1380 km. Cu frane pe discuri si bloc motor din aluminiu, modelul Roadster este cel mai avansat dintre variantele produse de Mercedes-benz.

Colectionarul suedez si-a cumparat versiunea Gullwing in 1968 de la un proprietar portughez. Cu 62.000 km la bord si carte de service, masina reprezinta totusi un mister in ceea ce priveste istoria sa, insa e cert ca a fost pus la pastrare la un moment dat in hambarul lui Gunnar Giermark.

Share

Leave a Reply

two × 1 =