Stiri

New York-ul interzice masinile in Central Park

De 23 aprilie 2018No Comments

Primarul orasului New York, Bill de Blasio, a anuntat ca in curand vor fi interzise masinile in Central Park, cel mai cunoscut parc din lume, pozitionat in inima Manhatann-ului.

Incepand din 27 iunie, toate drumurile care trec prin Central Park vor fi inchise accesului public, exceptand masinile departamentului de Parcuri, ambulante sau cele de politie. Autoritatile metropolei americane sustin ca au luat aceasta decizie pentru a evita accidentele rutiere si pentru a scadea poluarea in zona celebrului parc newyorkez, vizitat anual de peste 40 de milioane de persoane.

Politica primarului Bill de Blasio este de a proteja pietonii, in cadrul programului Vision Zero, care a adus deja in perioada 2013-2016 o scadere cu 28% a victimelor provenite din accidente rutiere.

Nu asta a fost scopul parcului, sa fie construit pentru automobile. E facut pentru oameni si va fi mult mai sigur asa. Vision Zero functioneaza si nu e acceptabila nici macar o victima pentru noi. Trebuie sa ne protejam cetatenii”, si-a justificat decizia primarul din New York.

Share

Leave a Reply

15 − three =