Stiri

Nissan a lansat pe strazile din Tokyo o masina suta la suta autonoma

De 26 octombrie 2017No Comments
;;;;;;;

Nissan a lansat pe strazile capitalei japoneze Tokyo un Infiniti Q50 cu sisteme autonome complete, pentru a demonstra, in cadrul acestui experiement, ca poate introduce in 2020 o masina capabila sa mearga singura.

Tehnologia din spatele modelului suta la suta autonom cuprinde 12 sonare, 12 camere video, radare de 9 mm, 6 scanere laser si o harta foarte complexa.  Nissan si Infiniti au lucrat si la implementarea acestor elemente tehnologice in designul masinii, astfel incat acestea sa nu iasa in evidenta.

Denumita ProPILOT, tehnologia autonoma este capabila sa dirijeze fara interventia umana masina din momentul in care soferul a introdus o destinatie in navigatia masinii, si o poate face atat pe drumurile tip autostrada cat si in traficul urban.

Software-ul care sta la baza intregului sistem a fost gandit sa ofere un stil de condus apropiat celui uman, astfel incat pasagerii sa se simta relaxati cand masina preia controlul. Masina anticipeaza si abordeaza cu grija orice obstacol de pe sosea.

Nissan sustine ca aceasta tehnologie va putea fi introdusa pe piata incepand cu 2020.

Share

Leave a Reply

nine + fifteen =