HighlightStiri

Nissan arata interiorul viitoarei generatii Qashqai

De 7 decembrie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Cea de-a treia generatie Nissan Qashqai este aproape gata pentru lansarea din prima jumatate a anului viitor. Japonezii prezinta, pentru moment, cateva imagini cu interiorul noulu model si anunta o serie de tehnologii care se vor regasi la bordul sau, reunite sub titulatura Nissan Intelligent Mobility.

Noul Qashqai va evolua in directia premium in ceea ce priveste materialele, cu piele Nappa, a carei productie si pregatire dureaza 25 de zile, in vreme ce pentru cusaturi sunt alocate 60 de minute. Pentru versiunile de top sunt introduce scaune fata cu trei moduri de masaj. De asemenea, s-au optimizat ca si senzatie tactila butoanele, consola centrala a fost redesenata, iluminarea alba a habitaclului este noua, iar versiunile automate au un nou schimbator de viteze. Acolo unde este prevazuta tractiunea integrala, selectorul a fost restilizat, cu un nou inel mat cromat si finisaje piano black

Connected Control

Sistemul de infotainment ofera conectivitate Android Auto si Apple CarPlay (aceasta fara fir), conexiune Wi-Fi pentru un maxim de sapte device-uri si aplicatia NissanConnect Services pentru controlul si monitorizarea masinii. Aceasta realizeaza inclusiv un raport de diagnoza, ce informeaza posesorul daca vehiculul are nevoie de mentenanta urgenta. Noul display central are 9 inci si permite setarea mai multor profile de utilizator, pentru a memora preferintele de navigatie, muzica si setari ale sistemului. 

Sistemul audio Bose Premium cu radio DAB are 10 difuzoare, inclusiv un subwoofer pozitionat in portbagaj. Sistemul este compatibil cu Google Assistant si functia Alexa, putand prelua o serie de comenzi, precum o adresa rostita verbal de sofer si trimisa direct navigatiei. Daca nu se foloseste navigatia telefonului, sitemul built-in are harti 3D si trafic live de la TomTom, inclusiv functia Stolen Vehicle Tracking, in contact 24/7 cu politia. Instrumentarul de bord este digital, cu un ecran TFT de 12,3 inci, la care se adauga un inovativ Head-Up Display de 10,8 inci, cel mai mare din segment. 

Pentru conectivitate sunt prevazute porturi USB-A si USB-C, respectiv incarcare wireless de mare putere (15W), avand loc in portul respectiv inclusiv recent lansatul Apple iPhone 12 Pro Max. Ca un detaliu de ADN, Nissan a colaborat cu dezvoltatorul japonez de jocuri video Bandai Namco pentru sunetele de informare, precum atentionarea cuplarii centurii de siguranta si semnalizarea schimbarii directiei de mers.

Confort interior sporit

Ampatamentul a fost marit, fara ca Nissan sa anunte valoarea, insa stim deja ca spatiul pentru genunchi pe locurile posterioare a crescut cu 28 mm, pana la 608 mm, iar deasupta capului au fost adaugati 15 mm. Sistemul de incalzire al volanului este nou, pentru o eficienta sporita, iar scaunele “zero-gravity” inspirate de NASA, ce au fost introduse pe a doua generatie, sunt in continuare folosite, cu mici modificari. Hayonul a primit si functie de deschidere fara maini, iar portbagajul a castigat 74 de litri datorita podelei mai joase cu 20 mm, ca urmare a suspensiei spate mai compacte.

Share