Stiri

Nissan foloseste tehnologie NASA pentru masini autonome

De 3 august 2018No Comments

Nissan continua sa dezvolte proiectul sau de masini autonome lucrand in comun cu NASA si Administratia Federala a Aviatiei din SUA. Denumit Seamless Autonomous Mobility, sistemul de condus autonom de la Nissan implica folosirea elementului uman de la distanta pentru a a ajuta masinile sa se adapteze la conditiile de trafic, clima si oricare alti factori care ar putea interfera.

Un exemplu simplu este implicarea operatorului uman pentru a devia traseul vehiculului pentru evita zone de constructie. Lucrand de la distanta, Nissan avea nevoie de un sistem de transmisie si comunicare extrem de avansat. De aceea, marca nipona a apelat la tehnologia pe care NASA o foloseste pentru a comunica cu vehiculele sale de pe Marte.

Nissan primeste astfel de la masini autonome, in timp real, datele senzorilor si camerelor video, conform lui Maarten Sierhuis, fost om de stiinta la NASA si actual director al Centrului de Cercetare Nissan din California.

Capetele luminate de la Nissan nu s-au oprit insa aici. Cercetatorii au apelat si la tehnologia folosita de turnurile de control care permite controlorilor de trafic aerian sa gestioneze mai multe avioane in acelasi timp. Toate aceste date sunt adunate si implementate de Nissan in vederea dezvoltarii unei tehnologii de condus autonom care sa poata prevedea toate situatiile posibile si sa permita gestionarea lor fara interventia umana.

Share

Leave a Reply

1 + eleven =