Stiri

Nissan introduce pe Qashqai sistemul electrificat e-POWER

De 10 martie 2022No Comments
; ; ; ; ; ; ;

Noul Qashqai va fi primul model Nissan ce va oferi grupoul motopropulsor e-POWER in Europa. Tehnic, acesta este format dintr-un motor cu benzina, cu trei cilindri, turbo, de 1.5 litri si 156 CP care foloseste exclusiv pe post de generator pentru un motor electric de 190 CP, dar si pentru a incarca o mica baterie. Motorul cu ardere interna nu actioneaza niciodata direct rotile, ci este vorba despre un hibrid in serie. 

Aceasta solutuie face ca masina sa se comporte ca si un model electric, in sensul oferirii instantanee a cuplului. In plus, motorul termic va functiona mereu la cele mai eficiente regimuri, de unde rezulta si un consum mixt anuntat de 5,3 l/100 km.

Propulsorul de 1.5 litri, de origine Infiniti are un raport de compresie variabil, intre 8:1 si 14:1, valorile inferioare fiind utile in cazul nevoii de putere maxima sau a incarcarii accelerate a bateriei, iar valorile superioare pretandu-se in cazul sarcinilor reduse si cand bateria este incarcata.

E-POWER vine inclusiv cu fiunctia e-Pedal, preferata de unii soferi i oras, acolo unde studiile Nissan arata ca proprietarii de crossovere din Europa petrec mai mult din 70% din timpul la volan.

san
Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373