Stiri

Nissan l-a demis pe Carlos Ghosn din functia de presedinte

De 23 noiembrie 2018No Comments

Intalnirea Consiliului de Administratie Nissan a dus la concedierea oficiala a lui Carlos Ghosn din postul de presedinte al companiei.

Toti membrii consiliului de administratie au votat pentru inlaturarea fostului boss Nissan, in urma arestarii acestuia  de catre procurorii japonezi. Aceeasi soarta a avut-o in urma votului de ieri si Greg Kelly, apropiat al lui Carlos Ghosn.

Decizia board-ului Nissan are efect imediat, insa cei doi oficiali isi vor pastra pozitiile de directori in cadrul companiei, fara exercitarea lor, pana cand actionarii vor vota pentru demiterea lor. Actionarii sunt singurii care au legitimitatea de a vota demiterea unui director din board.

Decizia Nissan vine astfel la o zi distanta dupa ce conducerea Renault a hotarat pastrarea lui Carlos Ghosn in functiile de conducere cerand partenerilor niponi cu care alcatuiesc cea mai solida alianta auto din lume dovezi care sa ateste infractiunile pentru care managerul francez va fi pus sub acuzare.

Din putinele informatii care au aparut in media, in ceea ce priveste ancheta procuraturii nipone, se pare ca Ghosn a raportat venituri de 44 milioane dolari in perioada 2010-2014 in Japonia, ascunzand circa 885 000 dolari pe care ii primea printr-o subsidiara olandeza a companiei Nissan. Mai mult, sora lui Carlos Ghosn ar fi primit anual 100 000 dolari de la Nissan pentru o pozitie fictiva de consilier.

Share

Leave a Reply

nineteen + 12 =