Stiri

Nissan pregateste un plug-in hibrid pentru Le Mans

De 14 mai 2013No Comments

Nissan a anuntat ca anul acesta va lua startul la Le Mans cu un model propulsat de un sistem hibrid.

Modelul dezvoltat de Nissan pentru cursa de la Le Mans de anul acesta nu va fi complet electric, asa cum am crezut initial, ci va avea un sistem hibrid cu motor pe benzina.

Chiar si asa, masina va fi capabila sa folosesca doar propulsia electrica in timpul cursei, insa numai pentru perioade scurte de timp.

Dezvoltat de Nismo in colaborare cu Ben Bowlby, omul care a pus bazele conceptului DeltaWing, prototipul va intra la categoria „Garage 56”. Aceasta este rezervata de catre organizatori modelelor cu inovatii tehnologice care nu corecpund cu regulamentele cursei.

„Configuratia finala a trenului de rulare este inca subiect de discutii, dar am facut progrese semnificative”, a explicat Andy Palmer, Nissan executive vice president, intr-un interviu pentru Autocar. „Este absolut clar insa ca trebuie sa punem in evidenta noua tehnologie, drept pentru care trebuie sa avem o masina cel putin la fel de atractiva ca DeltaWing”.

Share

Leave a Reply

13 + 17 =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373