HighlightStiri

Nissan prezinta noul model electric Leaf

De 6 septembrie 2017No Comments

Astazi, Nissan a prezentat noua generatie a celui mai vandut vehicul 100% electric la nivel mondial. Noul LEAF, vehiculul electric accesibil publicului larg, dispune in acest moment de cea mai avansata tehnologie pentru acest tip de vehicul, ceea ce il face emblematic pentru strategia Nissan Intelligent Mobility.

100% electric, disponibil cu un ansamblu de tehnologii ingenioase, noul Nissan LEAF este primul model al marcii in Europa echipat cu sisteme inteligente de asistenta avansata la conducere, inclusiv tehnologia e-Pedal. Leaf poate ajunge la o autonomie de 378 km dupa o singura incarcare. Design-ul exterior si interior a fost complet revizuit pentru noua generatie, propunand un aspect mai dinamic. Noul Nissan LEAF va fi disponibil la comercializare in Romania ca si in restul Europei in primavara anului 2018.

Noul Nissan LEAF este pionierul strategiei Nissan Intelligent Mobility, fundamentala pentru viitorul marcii Nissan,” a declarat Hiroto Saikawa, presedinte si CEO Nissan.

Nissan Intelligent Mobility

Autonomia noului Nissan LEAF a crescut la 378 km (New European Driving Cycle) dupa o singura incarcare. Pentru cei care doresc si mai multa autonomie, Nissan va lansa la finalul anului 2018 o versiune premium, echipata cu un propulsor mai puternic si o capacitate mai mare a bateriei si implicit o autonomie extinsa.

Noul Nissan LEAF prezinta trei tehnologii inteligente in premiera pentru Nissan. Prima tehnologie este sistemul de asistenta avansata de conducere ProPILOT. Poate fi folosit in timpul rularii pe autostrada pe o singura banda, transformand condusul intr-o experienta mai relaxanta si mai putin stresanta. A doua tehnologie, ProPILOT Park, va schimba perceptia asupra manevrei de parcare. Cand este activata, aceasta tehnologie va prelua controlul asupra coloanei de directie, acceleratiei, franei si cutiei de viteze pentru a ghida cu precizie si in mod complet autonom vehiculul in locul de parcare. A treia tehnologie, e-Pedal, este un sistem revolutionar ce va transforma modul in care vehiculele sunt conduse. Permite soferului sa porneasca, sa accelereze, sa decelereze sau sa opreasca vehiculul folosind o singura pedala, cea de acceleratie. Atunci cand pedala este complet eliberata, frana regenerativa intervine automat iar vehiculul este oprit complet in mod gradual.

Bateria noului model se poate transforma intr-un device mobil de energie. Tehnologia Vehicle-to-Grid (V2G) combina doua modalitati de incarcare ce permit vehiculului electric sa fie complet integrat in reteaua de electricitate.

Design complet nou

Design-ul a fost inspirat de conceptul IDS, prezentat la Salonul Auto Tokyo din 2015. Partea frontala este dominata de semnatura Nissan – grila emblematica V-motion, subliniind faptul ca imparte acelasi ADN cu celelalte modele top-seller la nivel global ale gamei, precum Nissan X-Trail, sau favoritul in Europa – Nissan Qashqai. Totusi nuanta de albastru a grilei o diferentiaza de restul gamei si reveleaza noua semnatura a vehiculului electric Nissan. Plafonul vitrat adauga un plus de rafinament si accentueaza impresia de fluiditate. Farurile elegante cu LED au design-ul caracteristic Nissan, tip boomerang.

La interior noul Nissan LEAF propune un design complet nou. Tema principala este personalizarea noului model prin cusaturi albastre atat pe tapiterie, volan cat si pe plansa de bord. In plus, regasim o noua interfata a display-ului central full-color de 7 inch.

Share

Leave a Reply

4 × five =