Stiri

Nissan Qashqai a ajuns la 3 milioane de unitati produse

De 6 februarie 2018No Comments

Nissan Europa a stabilit cel mai important record in 2017, prin productia a trei milioane de Nissan Qashqai in U.K., la numai un deceniu dupa ce vehiculul care a definit segmentul crossover si-a facut debutul. Atingerea acestui rezultat de referinta de catre fabrica Nissan Sunderland vine ca urmare a succesului in vanzari inregistrat la nivel european pentru modelele Datsun si Nissan, cu un total de 762.574 de vehicule, reprezentand cea mai buna performanta din toate timpurile pe parcursul unui an intreg, cu o crestere de 3,8% fata de 2016.

Qashqai a jucat un rol esential in a ajuta Nissan sa obtina aceste rezultate, modelul doborand un alt record important in acest an, inregistrand o crestere a vanzarilor cu 1,2%. Fabrica de la Sunderland a produs un numar record de 346.856 unitati pentru crossover-ul urban, dintre care 265.520 au fost vandute in Europa.

Vanzarile exceptionale ale Qashqai au ajutat Nissan sa obtina o cota de piata de 3,7% in Europa, cu cresteri majore pe cele mai puternice piete: Spania (9,4% crestere a vanzarilor), Franta (3% crestere a vanzarilor) si Rusia (12,4% crestere a vanzarilor). Qashqai este modelul Nissan cu cel mai mare succes in Europa. Aflat deja la a doua generatie, lansata in 2014, modelul a primit recent un facelift major. In total, Nissan Qashqai a castigat mai mult de 80 de premii, dintre care 19 titluri de „Masina Anului”. Principalul punct de atractie pentru modelul Qashqai, in cei peste 10 ani de la lansare, a fost pozitionarea sa in segmentul crossover urban, imbinand cu succes atractivitatea si spiritul practic al unui SUV cu dinamica la conducere si costurile de functionare ale unui hatchback.

Paul Willcox, presedintele Nissan Europe, a declarat: „2017 a fost un alt an al doborarii recordurilor pentru Nissan Europe, iar 2018 a inceput in acelasi fel. Performanta Qashqai de a ajunge la 3.000.000 de vehicule produse in 10 ani este un punct de reper important, in contextul lansarii in octombrie a noului si mult asteptatului Nissan LEAF care a inregistrat un record in precomenzi, cu cate o comanda la fiecare 10 minute”.

Willcox a declarat ca Nissan se asteapta sa doboare noi recorduri in 2018, vanzarile totale ale industriei in Europa si Rusia crescand cu 2%, la 20,2 milioane de vehicule. Nissan se asteapta ca piata europeana sa creasca cu 1%, pana la 18,4 milioane de vehicule, iar Rusia sa creasca cu 7%, pana la 1,8 milioane de vehicule.

Pentru a evidentia performanta Qashqai, Kevin Fitzpatrick, VP Divizia Nissan pentru productie Europa, a declarat: „Fabrica Nissan din Sunderland, Marea Britanie, a sarbatorit multe realizari remarcabile, dar in istoria celor 30 de ani ai fabricii nu a mai existat nicio masina ca modelul Qashqai”.

Share

Leave a Reply

ten − four =