TehnologieSpecialStiri

Nissan Rogue recicleaza aluminiul in “bucla inchisa”

De 2 februarie 2021februarie 3rd, 2021No Comments

Rogue este primul model global Nissan produs prin utilizarea unui sistem de reciclare in bucla inchisa al componentelor de aluminiu. Aceasta tehnologie presupune reducerea eimisiilor de CO2 comparativ cu folosirea reperelor produse initial din aliaje raw, dar si reducerea deseurilor in fabrici. 

Spre exemplu, capota si usile lui Rogue sunt stantate din aliaj de aluminiu. La baza sistemului de reciclare in bucla inchisa se afla un sistem pneumatic de transport de mare capacitate. Deoarece capotele si usile sunt stantate, resturile sunt maruntite si alese. Separarea ii permite producatorului sa returneze resturi de inalta calitate furnizorilor. Acestia, la randul lor, transforma resturile de aluminiu separate si reprelucrate in foi de aliaj de aluminiu, livrandu-le din nou lui Nissan pentru utilizare in productie.

Potrivit Asociației Aluminiului din SUA, reciclarea resturilor de aluminiu economiseste mai mult de 90% din energia necesara pentru a crea o cantitate comparabila din materii prime raw. 

In plus, programul Nissan Green 2022, vizeaza inlocuirea a 30% dintre materiile prime raw folosite la fabricarea vehiculelor in 2022 cu materiale care nu se bazeaza pe resurse noi exploatate. Pentru a atinge acest obiectiv, compania va utiliza materiale reciclate si va dezvolta bio-materiale, urmarind in acelasi timp reducerea masei proprii a masinilor sale. 

Share