ElectricStiri

Nissan Townstar aduce propulsia electrica in segmentul utilitarelor compacte

De 27 septembrie 2021octombrie 15th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ;

Noua Nissan Townstar este o utilitara realizata pe platforma CMF-C a Aliantei, fiind primul model european ce poarta noul logo al firmei. Este disponibil atat in versiune de marfa, cat si pentru pasageri, avand doua motorizari in gama: 1.3 benzina de 130 CP si 240 Nm, respectiv o versiune full electrica. Aceasta din urma are o baterie de 44 kWh si motor de 122 CP, cu o autonomie de pana la 285 km si posibilitate de incarcare de la 0 la 80% in 42 de minute la o statie de curent continuu.

Versiunea de marfa ofera un volum de incarcare de pana la 3,9 mc – suficient pentru a putea primi doi euro paleti -, o sarcina utila de 800 kg si capacitate de remorcare de 1.500 kg. Accesul la spatiul cargo se face prin usile laterale culisante si prin cele doua usi posterioare asimetrice, batante, cu deschidere la 180 de grade. In cazul variantei pentru pasageri, portbagajul are un volum de 775 litri.

Townstar aduce o multime de tehnologi de siguranta in segmentul utilitarelor compacte, precum asistenta la vantul lateral si la tractarea remorcii, sistem de fraber de urgenta cu detectarea pietonilor si biciclistilor, parcare automata si cruise control inteligent.

De asemenea, Around View Monitor, cu panoramare 360 de grade in jurul vehiculului reprezinta o premiera in segment. Modelul electric are si sisteme de asistare a condusului autonom, cu functie stop&go si mentinerea benzii de rulare. Sistemul de infotainment vine cu un ecran de 8 inci si ofera conectivitate Apple CarPlay si Android Auto, in vreme ce Townstar electric are si tablou de bord digital, de 10 inci.

Share