HighlightStiri

Nissan Z revine

De 16 septembrie 2020septembrie 17th, 2020No Comments
;;;;;;;;;;;;;

Z Proto este conceptul care anunta viitoare generatie a sportivelor Nissan Z. Desenat si dezvoltat la Yokohama, sediul central Nissan, Z Proto are o silueta inspirata de modelul original, iar culoarea galbena si plafonul negru reia cromatica primei generatii Z (S30) si 300ZX (Z32). Forma capotei si, in special a blocurilor optice LED sunt inconfundabile pentru modelul Z. Cele doua arce de cerc ale luminilior diurne replica solutia folosita de Nissan 240ZG in anii ’70. Spatele aminteste foarte clar de 300ZX, dar reinterpretat intr-o cheie stilistica moderna.

Interiorul tipic pentru un model Z arata ca un cockpit, cu tunelul central proeminent, levier de viteze scurt, scaune foarte profilate si micile cadrane de monitorizare a parametrilor motorului, plasate central, la baza parbrizului. Desigur, modernismul exista in sistemul multimedia cu display de 12,3 inci pozitionat pe consola centrala.

Z Proto este mai lung cu 11 cm si mai lat cu 4 cm decat Nissan 370Z, avand 4.382 mm, respectiv 1.815 mm. Japonezii au mentionat in comunicatul de oresa si anveloepe, 255/40 R19 la puntea fata si 285/35 R19 in spate.In schimb este mai scund cu 2 cm, masurand 1.310 mm inaltime. Pentru moment s-a anuntat oficial doar ca motorul este un V6 bi-turbo, cuplat la o transmisie manuala cu sase trepte. Old-school pur, iar in pozele de presa se poate vedea pe consola si butonul “S-mode”, semn ca noul model va avea functie de ajustare a turatiei la retrogradare. Conform tuturor informatiilor, versiunea de serie va fi prezentata anul viitor.

Share