HighlightStiri

Noi imagini cu Audi RS 5 Coupe si Sportback

De 8 aprilie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Audi a prezentat noi informatii si fotografii ale noilor versiuni RS 5. Acestea se diferentiaza estetic de restul gamei A5 prin grila Singleframe mai lata, cu prize de aer noi, ce amintesc de clasicul Audi Sport quattro, din 1984. Cine doreste mai mult de farurile Matrix LED oferite in standard, poate opta pentru sistemul Audi laser, care vine simultan cu dispersor mai intunecat al farurilor. 

Aripile au fost evazate suplimentar,  jantele de 19 sau 20 de inci au un desen nou, iar coupe-ul are optiunea unui plafon din fibra de carbon. Privite din spate, RS-urile se diferentiaza prin terminatiile ovale ale esapamentului pozitionate in cele doua extreme ale caroseriei: cromate in echipare stock sau negre in cazul montarii sistemului de evacuare RS sport.

La interior ies in evidenta scaunele sport alcantara/piele cu logo RS embosat si dispolay-ul MMI de 10.1 inci, bazat pe cea de-a treia generatie a platformei modulare de infotainment MIB3. In versiunea de top MMI Navigation plus, apare si meniul “RS monitor”, unde sunt afisate date despre temperatura transmisiei si motorului, valorile maxime ale acceleratiilor longiotudinale si laterale, respectiv presiunea si temperatura rotilor. 

Audi virtual cockpit de 12.3 inci aduce informatii noi despre putere, cuplu, presiunea de supraalimentare si fortele g. In plus, exista si functia de inregstrare a acceleratiei 0-100 km/h si cronmetrarea tururilor pe circuit.

RS 5 Coupe si Sportback sunt echipate cu motorul V6 twin-turbo 2.9 TFSi, ce dezvolta 450 CP intre 5.700 – 6.700 rpm si 600 Nm intre 1.900 – 5.000 rpm. Acceleratia 0-100 se facein 3,9 secunde, cu o viteza maxima limitata la 250 km/h, care , la cerere, poate fi urcata de Audi Sport GmbH 280 km/h.

Transmisia este automata Tiptronic cu convertizor de cuplu si opt trepte. Sistemul quattro este standard si distribuie cuplul in mod normal 40:60 fata/spate, iar cand este necesar poate redirectiona pana la 70% la puntea fata, ori pana la 85% catre cea posterioara. 

Share

Leave a Reply

2 × 5 =