Stiri

Noi succese Nokian Tyres in testele independente europene

De 2 noiembrie 2017No Comments

Producatorul de anvelope premium Nokian Tyres a obtinut o noua serie de evaluari exceptionale anul acesta in testele independente dedicate anvelopelor de iarna, organizate de cluburile de automobile europene si publicatiile de specialitate. Gratie inovatiei sale continue, standardului de calitate premium al produselor sale si a testelor riguroase desfasurate pe intregul parcurs al anului, Nokian Tyres a devenit un partener de incredere al conducatorilor auto care infrunta conditiile meteorologice specifice iernilor din Europa.

Nokian WR D4 – o anvelopa de iarna perfecta pentru zapada

Autoritatea germana ADAC a conferit modelului Nokian WR D4, dimensiunea 215/65 R16, locul doi in testele dedicate anvelopelor de iarna de anul acesta, in care au fost testate in total 16 anvelope de la diferiti producatori. Aderenta desavarsita si tractiunea remarcabila pe care o ofera pe zapada au fost factorii principali care au condus la evaluarea foarte buna a anvelopei Nokian WR D4, a Nokian Tyres, cel mai nordic producator de anvelope din lume,. ADAC a apreciat de asemenea caracteristicile de performanta pe carosabil uscat si eficientizarea foarte buna a consumului de combustibil ale acestui model.

Publicatia italiana Al Volante a efectuat testele sale dedicate anvelopelor de iarna pe anvelope de la 6 branduri premium, in cea mai populara dimensiune, 205/55 R16, recunoscand faptul ca modelul Nokian WR D4 are caracteristici premium si premiindu-l cu Medalia de Aur pentru eficientizarea consumului de combustibil, Medalia de Argint pentru performantele pe carosabil acoperit cu zapada si inca o Medalie de Argint pentru performanta exceptionala la franarea pe carosabil uscat.
Anvelopa de iarna Nokian WR D4 a obtinut, de asemenea, o evaluare solida in testele realizate de clubul auto austriac, ÖAMTC, si cel elevetian, TCS, in dimensiunea 195/65 R15, destinata vehiculelor mai mici. Rularea pe carosabil acoperit de zapada in conditiile meteorologice schimbatoare, specifice vremii din Europa Centrala, este extrem de facila pentru modelul Nokian WR D4, aderenta sa optima  datorandu-se compusului special de cauciuc, tehnologiilor moderne si inovatiilor pe care le inglobeaza.

In Suedia, Nokian WR D4 a inregistrat o alta „victorie” in testele dedicate anvelopelor de iarna pentru conditiile specifice Europei Centrale, efectuate de publicatia Teknikens Värld pe dimensiunea 205/60 R16. Potrivit publicatiei, Nokian WR D4 este fara niciun dubiu o anvelopa de iarna excelenta atat pe carosabilul uscat, cat si pe cel umed, obtinand, de asemenea, cele mai bune rezultate din punct de vedere al caracteristicilor de manevrabilitate pe zapada.

Anvelopa all-weather Nokian Weatherproof performeaza si pe zapada

Nokian Weatherproof a fost declarata de catre publicatia auto Automobilismo cea mai buna anvelopa all-season a sezonului de iarna al acestui an. In total au fost evaluate sapte anvelope all-season, pe care reprezentantii publicatiei le-au supus la diferite teste pe carosabil uscat, umed si bineinteles pe zapada. Modelul Nokian Weatherproof in dimensiunea 225/45 R 17 a retinut cel mai mult atentia juriului prin reactiile sale stabile la virare si rezistenta scazuta la rulare. Aceste caracteristici au atras binemeritatele laude ale juriului, dupa ce acesta  a realizat comparatia intre caracteristicile anvelopelor all-season testate si cele ale veritabilelor anvelope de iarna de la diferiti producatori.

Anvelopa Nokian Weatherproof ofera siguranta de prima clasa si maximum de performanta si rezistenta pentru utilizarea pe intreg parcursul anului. Aceasta prezinta simbolul fulgului de nea 3PMSF care indica faptul ca este omologata pentru utilizarea pe timpul iernii si  imbina siguranta pe care te poti baza pe timp de iarna cu stabilitatea precisa a sofatului si manevrabilitatea ferma a anvelopelor de vara Nokian Tyres.

Anvelopa all-weather Nokian Weatherproof a obtinut rezultate excelente si in Germania. Dupa castigarea locului intai anul trecut, in cadrul testului ACE Lenkrad, aceasta a fost inclusa de catre publicatia Auto Bild Allrad intr-un test comparativ cu opt anvelope all-season destinate echiparii vehiculelor tip SUV. Nokian Weatherproof s-a clasat pe locul al treilea si a obtinut calificativul „Bine” pentru dimensiunea 225/50 R17. Dintre toate anvelopele concurente, aceasta a obtinut cele mai bune rezultate pe zapada, acestea fiind comparabile cu cele ale unei anvelope de iarna standard.  In plus, a obtinut rezultate exceptionale pe carosabil umed si a punctat si la capitolul silentiozitate.

Share

Leave a Reply

nineteen + ten =