HighlightStiri

Noile generatii Dacia Logan/Sandero au castigat titlul „Masina anului 2021 in Romania”

De 10 decembrie 2020No Comments
;;;;;;;;;;

Noile generatii Dacia Logan/Sandero au castigat titlul „Masina anului 2021 in Romania”, acordat de juriul Asociatiei Presei Auto din Romania (APAR). 14 dintre cei 22 de membri ai juriului au plasat marca Dacia pe primul loc, iar diferenta fata de locul al doilea, ocupat de Skoda Octavia, a fost de 75 de puncte. Locul intai, ocupat de Dacia Logan/Sandero a totalizat 256 de puncte.

“Suntem foarte mandri si onorati de faptul ca noua generatie a modelelor Logan, Sandero si Sandero Stepway a obtinut titlul de „Masina Anului 2021 in Romania”. Acest premiu – primul obtinut de noile modele Dacia – este cu atat mai important pentru noi cu cat este vorba de o recunoastere venita din partea unui juriu exigent, alcatuit din profesionisti ai lumii auto din Romania.Sunt convins ca publicul din Romania va aprecia la randul sau atuurile celor mai noi membri ai gamei Dacia si ca titlul obtinut azi va fi confirmat in cel mai scurt timp de performanta noastra comerciala.” Nicolas Leitienne, Director de Marketing Dacia si Renault Cluster South East Europe

Locurile 2,3 si 4 au fost insa foarte disputate, fiind grupate intr-o plaja de doar 4 puncte. Dupa Skoda Octavia (181 puncte) a urmat Volkswagen ID.3 (178 puncte) si Peugeot 2008 (177 puncte). Prezenta lui ID.3 reprezinta o premiera pentru un vehicul electric in istoria competitiei si o surpriza in acelasi timl prin clasarea pe podium. Celelalte locuri au fost ocupate, in ordine, de Renault Captur, Hyundai i20 si Toyota Yaris.

Testarea masinilor s-a derulat pentru a saptea oara consecutiv la Academia Titi Aur. Cele sase modele finaliste au fost selectate in prealabil de juriul competitiei, din peste 30 de modele nou lansate anul acesta, eligibile conform criteriilor competitiei. Programul de testare a modelelor finaliste a inclus atat deplasarea pe drumurile publice, cat si proceduri specifice de manevrabilitate, dinamica si siguranta organizate pe pista academiei Titi Aur.

Clasament final

  1. Dacia Logan/Sandero 256 puncte
  2. Skoda Octavia 181 puncte
  3. Volkswagen ID.3 178 puncte
  4. Peugeot 2008 177 puncte
  5. Renault Captur 166 puncte
  6. Hyundai i20 155 puncte
  7. Toyota Yaris 141 puncte
Share