HighlightStiri

Noile Logan si Sandero, exclusiv motorizari cu benzina. Apare si CVT-ul.

De 29 septembrie 2020No Comments
;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Dacia a prezentat astazi o serie noua de fotografii cu noua generatie Logan/Sandero, inclusiv cateva detalii tehnice si dimensiuni. Astfel, noile modele au crescut fata de precedentele, Logan masurand in lungime 4.396 mm (+42 mm), iar Sandero 4.088 mm (+31 mm). Latimea a evoluat si mai spectaculos, de la 1733 mm la 1848 mm, fiind identica in cazul ambelor versiuni de caroserie.

Ampatamentele sunt in continuare diferite, la Logan fiind mai mare (2.649 mm, + 14 mm comparativ cu vechea generatie). Sandero are ampatamentul de 2.604 mm, cu 15 mm peste al modelului precedent. Ecartamentele au crescut la randul lor, iar garda la sol a lui Logan este de 161 mm. Sandero are cu 1 mm mai mult, iar Sandero Stepway are, deja, garda la sol specifica unui SUV, de 201 mm. Debuteaza si noua semnatura luminosa LED, in forma literei Y, oferita in standard pentru toate nivelurile de echipare.

Dacia a anuntat ca noile generatii Logan si Sandero vor fi disponibile exclsiv cu motoare cu benzina, inclusiv cu versiuni bi-fuel benzina/GPL, dotare din fabrica. In plus, isi face debutul o noua transmisie CVT, cea veche Easy-R nemaifiind in oferta. Datorita platformei tehnice modulare CMP, nivelul de siguranta a evoluat, iar standardul ofera sase airbag-uri, AEB (Emergency Brake Assist) si eCall.

Sunt multe noutati la interior, plansa de bord aducand un design fresh. Cel mai important detaliu este noua interfata Media Display, o tableta pozitionata la partea superioara a consolei centrale. In cazul echiparilor de la baza ofertei, unde acest echipament nu este prezent, zona respectiva serveste drept suport pentru telefonul mobil, folosit ca device pentru navigatie, spre exemplu.

Gurile de aerisire sunt noi, fetele usilor de asemenea, la fel butoanele de pe consola si interfata sistemului de climatizare automata, preluat, in mare, de la Duster. O alta noutate este frana de mana electrica, despre care nu se stie inca daca va fi echipare standard pe toate versiunile de echipare. Sandero poate primi trapa electrica, scaunele frontale ale lui Logan pot avea masute pliabile pentru pasagerii posteriori si apare si sistemul keyless, cel mai probabil strandard la versiunile de top.
Pentru moment nu au fost comunicate preturile si nici cand va avea loc startul comenzilor.

Share