HighlightStiri

Noile VW Golf GTI, GTD si GTE prezentate oficial

De 27 februarie 2020No Comments
; ; ; ; ; ; ; ;

Cu cateva zile inainte de expunerea in premiera mondiala la Geneva, Volkswagen face publice fotografiile si informatiile pentru cei mai asteptati membri ai familiei Golf Mk8. Reteta producatorului din Wolfsburg este aceeasi si nu aduce schimbari radicale infatisarii modelelor sale sportive comparativ cu restul gamei. Cele mai notabile modificari exterioare sunt luminile de zi full LED intr-o formatiune de cinci lampi, banda luminoasa ce uneste blocurile optice, priza de aer de mari dimensiuni, difuzorul spate, evacuarile specifice (stanga-dreapta la GTI, una dubla pe partewa stanga la GTD) si eleronul integrat in luneta. 

Fiecare model are jante cu design propriu, standard de 18 inci si optional de 19 inci. GTI si GTD au garda la sol mai mica cu 15 mm si sistem de franare dedicat, in vreme ce GTE foloseste aceeasi suspensie ca celelalte versiuni din gama. Interiorul are acelasi layout cu celelalte modele Golf Mk8, insa apar scaune noi, cu tetiere integrate si tapiterie specifica: gri cu rosu la GTI, gri la GTD si gri cu bleu la GTE,

In ceea ce priveste motorizarile, VW nu a anuntat toate datele, dar stim ca Golf GTI are sub capota un 2.0 TSI de 245 CP si 370 Nm, fiind creditat cu un sprint 0-100 km/h in 4,8 secunde si o viteza maxima de 250 km/h. Tractiunea este anterioara, cu diferential cu frecare interna multidisc, singura transmisie disponibila fiind DSG-ul cu sapte trepte. Golf GTD foloseste turbodieselul de 2 litri cu dubla injectie de uree pentru limitarea emisiilor, ce dezvolta 200 CP si 400 Nm. Transmisia este rtot DSG7.

Versiunea electrificata GTE este un plug-in hibrid cu o putere totala de 245 CP, obtinuta din alaturarea unui 1.4 TSI cuplat la un DSG6 si un nou motor electric, mai puternic decat cel folosit de versiunea precedenta. Bateria este noua si ea, are 13 kWh (plus 30% fata de vechiul GTE) si asigura o autonomie de 60 km.

Share

Leave a Reply

5 − one =