Stiri

Nou record mondial pentru soferii orbi: 300 km/h

De 7 octombrie 2013No Comments

Fostul manager de banca Mike Newman a stabilit un nou record mondial de viteza pentru soferii nevazatori. Barbatul de 52 de ani din Manchester a reusit sa ajunga la impresionanta viteza de 300 km/h conducand un Porsche 911 pe circuitul de la Bruntingthorpe Proving Ground din Leicestershire.

Eroul acestui eveniment a primit asistenta radio pentru a putea mentine masina pe sosea. Intr-un interviu acordat dupa reusita sa, Newman a declarat ca a stiut ca mergea destul de repede in momentul in care s-a aflat in treapta a 6-a a cutiei de viteze. Mike Newman s-a nascut orb dar asta  nu l-a impiedecat sa ajunga manager bancar.

Dupa pensionare, el a infiintat fundatia Speed of Sight prin care incurajeaza persoanele cu dizabilitati sa intreprinda activitati legate de motorsport. Pentru acest lucru a creat o masina de circuit cu comenzi duble care sa ofere persoanelor cu handicap placerea de a conduce un bolid de inalta performanta.

Inca 9 vehicule de acest fel vor fi construite pentru cei care adera la serviciile fundatiei sale. Vechiul record mondial de viteza apartinea lui Metin Senturk, un cantaret de muzica pop din Turcia, care a condus un Ferrari F430 pana la 293 km/h. 

Share

Leave a Reply

one × two =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373