MotorsportStiri

Noua casca dedicata pilotilor de Formula 1

De 8 iunie 2018No Comments

FIA a creat o noua casca care va fi obligatorie pentru toti pilotii de Formula 1. Dupa protectia cockpit-ului prin sistemul halo, FIA prezinta o noua masura de siguranta implementata pentru a proteja suplimentar pilotii care alearga in Marele Circ.

Chiar si cu sistemul halo, o mare parte din cockpit ramane deschis iar casca este singura protectie pe care pilotii o pot avea. In aceste conditii, FIA a decis sa ofere castilor de piloti un nou design, care aduce un nivel superior de siguranta.

Noua casca FIA 8860-2018 este rezultatul muncii de un deceniu a mai multor companii precum Bell, Stilo, Schuberth si Arai si ofera o protectie balistica superioara, o acoperire mai larga a zonei capului si este mult mai eficienta in absorbtia socurilor.

Casca care devine obligatorie din sezonul viitor pentru toate echipele din Formula 1 rezista la un impact de 9,5 metri pe secunda, la un proiectil metalic de 225 grame care loveste la 250 km/h, la o greutate de 10 kg care cade de la 5 metri si temperaturi de ardere de 790 grade Celsius.

Share

Leave a Reply

14 + 3 =