Stiri

Noua generatie Mitsubishi ASX este un Renault Captur deghizat

De 22 septembrie 2022No Comments

Mitsubishi Motors Europe a prezentat in premiera mondiala noua generație ASX la un eveniment special online. Noul model foloseste platforma CMF-B dezvoltata in cadrul alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, fiind in fapt un Renault Captur la care s-au schimbat siglele. Japonezii nu s-au mai complicat nici macar cu o lejera modificare a blocurilor optice, ci au desenat un calandru usor diferit si au pus logo-ul celor 3 diamante la exterior si pe volan.

Practic, costurile au fost eficientizate la maximum, iar noul ASX aduce aceeasi tehnologie si motoare ca si Captur, adica motoare cu ardere interna, MHEV, HEV si PHEV. Mai precis 1.0 turbo cu transmisie manuala cu 6 trepte, 1.3 MHEV cu automata 7DCT, full-hybrid cu un motor de 1.6 littri + cu doua motoare electrice si o cutie de viteze automata, multimod (ASX va fi primul model Mitsubishi din Europa cu un motor complet hibrid HEV) si varful gamei plug-in hybrid. Partea de propulsie este aceeasi cu a HEV-ului, dar se adauga si bateria de 10,5 kWh.

La interior se regaseste interfata digitala, cu display central de 7 inci (landscape) sau de 9,3 inci (portret), respectiv trei variante pentru instrumentarul de bord, in functie de nivelul de echipare (analog, cu display de 4,2 inci, afisaj de 7 inci si complet personalizabil, de 10 inci).

Toate versiunile de echipare propun in standard sistem de atenuare a coliziunii frontale cu protecție pentru pietoni (FCM), avertizare de distanța, avertizare de parasire a benzii de rulare (LDW), asistența pentru menținerea benzii de circulație, recunoastere a semnelor de circulație, control de croaziera, senzori de parcare si camera video pentru vedere spate.

Disponibil pe modelele cu specificații superioare: Blind spot Warning, Lane Centering Assist, Overspeed Prevention, Adaptive Cruise Control (cu Stop & Go) si Automatic High Beam.

Pe versiunile automate de top, HEV si PHEV sistemul MI-PiLOT (Mitsubishi Intelligent – PILOT), combina sistemele Cruise Control Adaptiv (ACC) si Lane Centering Assist (LCA). Noul ASX va fi produs la uzina Renault din Valladolid, Spania si va oferi 5 ani/100 000 km garanție din fabrica.

Share

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373