Stiri

Noua generatie MX-5 vine in 2015 cu un motor de 1,5 litri

De 21 martie 2014No Comments

Roadsterul celor de la Mazda nu mai are nevoie de nici o prezentare, cea mai noua generatie a acestuia fiind programata sa intre pe piata anul viitor.

Prezentat pentru prima oara la salonul auto de la Chicago in 1989, roadsterul MX-5 a devenit un model reprezentativ pentru Mazda, iar noua generatie va ajuta in continuare la  construirea imaginii de marca.

Noua generatie va folosi o platforma ultrausoara dezvoltata in colaborare cu Fiat-Chrysler, iar modelul de baza va avea sub capota propulsorul SkyActive-G aspirat de 1,5 litri  si 100 CP care a debutat pe Mazda3. Ulterior, acestuia i se va alatura si o versiune mai puternica, cu cilindreea de doi litri.

Aceeasi platforma era programata initial sa stea la baza unui roadster Alfa Romeo, insa boss-ul Fiat-Chrysler, Sergio Marchionne, a declarat ulterior ca modelele Alfa vor fi construite numai in Italia, iar noul roadster va primi sigle Abarth.

Share

Leave a Reply

16 + twenty =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373