HighlightStiri

Noua generatie Nissan Pathfinder debuteaza la vara in SUA

De 5 februarie 2021februarie 7th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Parte a programului de relansare Nissan Next, Pathfinder este un model foarte important pentru piata SUA, urmand a fi lansat in acesta vara. De altfel, chiar este asamblat in SUA. 

Numele Pathfinder are rezonante puternice in familia Nissan, aflandu-se acum la cea de-a cincea generatie, in vreme ce primul model a fost lansat cu 35 de ani in urma. Designul se inscrie in linia actuala a marcii, cu calandrul in V, de mari dimensiuni, prelungit peste bara de protectie si faruri bi-corp cu tehnologie LED. Spatele este desenat pentru publicul nord american, cu montantii D disimulati si lasand impresia unei suprafete vitrate continue.

Singura motorizare disponibila este un V6 de 3.5 litri, ce dezvolta 284 CP si 350 Nm, cuplat la o transmisie automata cu 9 trepte. Noul sistem Intelligent 4WD ofera, prin intermediul selectorului Terrain Mode, sapte programe de rulare: Standard, Sport, Eco, Snow, Sand, Mud/Rut si Tow. Sistemul electric de asistare a directiei este nou, suspensia este independenta pe ambele punti, iar in standard este oferit sistemul de asistenta la tractarea unei remorci, Trailer Sway Control.

La interior, sistemul de infotainment propune display de 12.3 inci, la care se adauga instrumentarul de bord de 9 inci si head-up display de 10.8 inci. Pathfinder poate gazdui pana la opt pasageri, pe trei randuri de scaune, cu primele doua randuri avand scaune incalzite, cele din fata cu ventilatie si sistem de climatizare cu trei zone. 

Pentru prima data disponibil la Pathfinder, sistemul ProPILOT Assist actioneasa asupra directiei, franei si cruise controlului inteligent. In standard se mai adauga Nissan Safety Shield 360, care include toate sistemele de asistenta pe care le ofera in prezent Nissan.

Share