Stiri

Noua generatie Nissan X-Trail, in Europa din 2022

De 20 aprilie 2021aprilie 24th, 2021No Comments
; ; ; ; ; ;

Cea de-a patra generatie X-Trail este bazata pe platforma CMF-C a aliantei Renault-Nissan-Mitsubishi, asemenea fratelui mai mic, Nissan Qashqai. Stilul exterior este asemanator cu al modelului american Rogue, insa este in linie si cu noile Juke si Qashqai, cu calandrul in forma de V, blocurile optice pe doua niveluri si stilul robust, cu aripi musculoase si hayon decupat vertical. Inclinatia off-road este subliniata de insertiile argintii din barele de protectie si praguri, respectiv bandourile negre de pe conturul aripilor. 

Interiorul va oferi, in continuare, pana la sapte locuri, iar plansa de bord este asemanatoare cu a noului Qashqai, cu acelasi volan si consola centrala asemanatoare, instrumentar de bord digital si un display central de mari dimensiuni. In fotografiile de presa nu apare decat un selector al modurilor de rulare, pe diferite suprafete, fara o comanda explicita a blocarii distributiei cuplului 50:50, ca la actuala generatie. Nissan nu a anuntat deocamdata detalii despre sistemul de tractiune. 

Nissan X-Trail va fi disponibil cu sistemul e-POWER, intalnit si la Qashqai. Acesta consta dintr-o baterie de mare putere, un motor cu benzina de 1.5 litri si 157 CP ce functioneaza in regim de generator, un invertor si un motor electric de 140 kW (187 CP). Antrenarea rotilor este asiguarata exclusiv de motorul electric, alimentat de bateria incarcata de motorul termic, care nu are niciodata rol de propulsie. Vor figura in oferta si motorizari mild-hybrid, atat 4×2, cat si 4×4.

Share