Stiri

Noua generatie Peugeot 308 si-a facut debutul

De 14 mai 2013No Comments

Peugeot a prezentat noua generatie 308, modelul care ar trebui sa scoata compania din impasul financiar in care se afla.

Programarea pentru lansarea oficia este facuta pentru salonul de la Frankfurt din toaman, insa Peugeot a prezentat deja primele imagini cu noul hatch compact ce ar trebui sa devina un concurent pentru VW Golf.

Cu o lungime de 4,25 m si o latime de 1,46 m, noul 308 este cu putin sub dimensiunile generatiei precedente si imprumuta stilul de design al modelului 208 crossover. Hayonul noului model este mai putin inclinat fata de primul 308, fiind mai apropiat de stilul Golf.

Peugeot a optat pentru un interior futurist, toate informatiile necesare pentru sofer fiind afisate pe un ecranul din bord, acesta fiind incadrat de doua indicatoare analogice. Pe consola centrala este montat un ecran tactil de 9,7”.

Noul model va avea la dispozitie o gama larga de motoare cu patru cilindri, atat diesel cat si pe benzina, cu puteri cuprinse intre 92 CP si 163 CP. Modelul de top va primi denumirea “GTI” si va avea sub capota un motor turbo de 1,6 litri dezvoltat in colaborare cu BMW (acela de pe Mini Cooper) care dezvolta 200 CP.

Dupa debutul din toamna de la Frankfurt, 308 va fi disponibil la vanzare pana la finele lui 2013, urmand ca din 2014 in gama sa intre o versiune sportiva cu trei usi, precum si un cabriolet si o versiune break.

Share

Leave a Reply

two × one =


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/ingvoom/public_html/wp-includes/functions.php on line 5373